esemény
GYŰJTÉS FÉRFI SZEMMEL - pódiumbeszélgetés | Einspach Gábor, Topor Tünde, Barta Péter, Bodnár Zoltán | Resident Art

megnyitó | 2020. augusztus 14. 20:00

web | https://www.garten2020.com/gyu...

cím | Garten, Lovas, 8228 Fő űt 12.

Térkép

Az utóbbi hónapokban a járványhelyzet gyökeresen felforgatta a világ eddigi rendjét. És gyökeresen felforgatta kultúrafogyasztásunkat, művészetélvezetünket. A bezárt múzeumok és bezárt galériák arra kényszerítették az embereket, hogy otthon, monitoron keresztül nézzenek új műveket és kiállításokat, interneten kövessék a kulturális világ reakcióit. Az interneten kívül alkotott műtárgyak megtapasztalására nem volt lehetőségük.  Mennyire befolyásolja ez a műkereskedelmet? Mik a prognózisok? Ilyen bizonytalan időkben hogyan lehet a kultúra értékét meghatározni? Erről beszélgetnek a több válságot is megélt műkereskedelmi élet szakértői a Garten pódiumán.

Einspach Gábor az Art+Text Budapest társalapítója és vezetője, igazságügyi szakértő, a Magyar Műkereskedők és Galériák Országos Szövetségének elnöke, az Artmagazin című művészeti szaklap alapítója és felelős kiadója.

​Barta Péter műgyűjtő, informatikai szakember, a Webstation csoport alapítója, főként informatikai befektetésekkel foglalkozik. Az üzleti életben és a magánéletben is a tudás megszerzését, használatát és továbbadását tartja az egyik legfontosabbnak. Évek óta tanít az ELTE média tanszékén a kortárs képzőművészeten keresztül arról, hogy érdeklődéssel, a megértés iránti vággyal és odafigyeléssel kell élni.

​Bodnár Zoltán műgyűjtő, jogász végzettségű egyetemi docens. A Magyar Nemzeti Bank volt alelnöke, később a CIB Bank és az EXIM Bank vezérigazgatója. A háború előtti művészettel kezdte gyűjtői pályafutását, de figyelme korán a kortárs és azon belül is az absztrakt művészet felé fordult. Sok kortárs művésszel ápol baráti kapcsolatot, gyűjteményéből több nagyszabású kiállítást is rendezett.

​Topor Tünde művészettörténész, az Artmagazin főszerkesztője. Számos interjút, elemzést publikál kortárs művészetről, és rendszeresen tart tárlatvezetéseket szerte Magyarország kiállítótereiben, hogy ezzel is közelebb hozza az emberekhez a kortárs kultúra ügyét.

Jótanács

Az ikOn oldalain elhelyezett hirdetésekkel (bannerekkel) a kortárs képzőművészeti események nagyobb látogatottsága érdekében végzett munkát támogatja!

az ikOn médiaajánlata