esemény
BAROKK FEMINA - irodalmi est és filmpremier | Nemes Z. Márió, Lichter Péter | Resident Art

megnyitó | 2020. augusztus 3. 20:00

web | https://www.garten2020.com/bar...

cím | Garten, Lovas, 8228 Fő űt 12.

Térkép

„Én bezzeg
ezer éve a NEMZET fennmaradásáért sírok!
De végre betelt a pohár. Elállt a könny.”


Nemes Z. Márió tavaly megjelent Barokk Femina című kötetében az egymást metsző irodalmi, politikai és társadalmi tereken túl egy pontosan beazonosítható korszak tablója elevenedik meg. Kötete baljós színezetű jövendölés, széles fesztávú, vallomásos belső utazás, amely a költői én és a magyar társadalom kollektív tudattalanjának egymásba omló ősmasszívumába kalauzol el bennünket.


Az est elején Nemes Z. Márió Barokk Femina című verseskötetéből olvas fel, és beszélgetést folytat könyvéről és a kortárs magyar líráról Fenyvesi Ottó költővel. Ezt követi az azonos címet viselő film vetítése 21.30-kor.
Lichter Péter Barokk Femina című hatvan perces kísérleti filmje Nemes Z. Márió versfolyamának adaptációja. A film a verseskötet jellegzetes nyelvpoétikáját a kollázs, az asszociációs montázs és a szeriális töredékesség eszközeivel teremti meg, illetve értelmezi újra: mintha a kortárs magyar tudatalattin végtarolt volna egy tornádó és a törmelékek véletlenszerű (vagy annak tűnő) alakzatba rendeződtek volna. A filmnek nincs eleje, közepe, vége, mert bárhol be lehet lépni és bárhol el is lehet hagyni a terét.


Belépő: 1.000.- Ft
18 éves korig ingyenes.
Lovasi lakcímkártyával rendelkezőknek és nyugdíjasoknak félárú


- - -
Online lapozható Garten 2020 katalógus >> calameo.com/read/004820596772f189da99d
- - -
Garten 2020 program >> www.garten2020.com
- - -
Instagram >> www.instagram.com/resident_art_garten

Jótanács

Ha egy intézmény nevére kattint, akkor az ikOn megmutatja az intézmény adatait és azt, hogy milyen események lesznek ebben az intézményben.