esemény
A BIZARR ESZTÉTIKÁJA - pódiumbeszélgetés | Szöllősi Géza, F. Kovács Attila | Resident Art

megnyitó | 2020. augusztus 2. 18:00

web | https://www.garten2020.com/a-b...

cím | ZM&G Galéria, Csopak, 8229 Bene dűlő utca 1.

Térkép

Szöllősi Géza képzőművésszel F. Kovács Attila építész, látványtervező beszélget életpályáról, vizualitásról, valamint a tárgyak formán és funkción túli pszichológiájáról.

Szöllősi Géza a kortárs magyar képzőművészet legbizarabb alkotója. Bogárkreatúrái, állatpreparátumai, hússzobrai már számtalan ország kiállítóhelyeit bejárták, és hökkentették meg nézőit. Állított már ki a Chapman fivérekkel, Cindy Sherman és Jeff Koons világhírű művészekkel is. Szöllősi Géza nem csinál mást, mint a montázs elvét követve szétszed és összeszerel, az élettelen anyagból újrateremti saját világát. És hogy hol van ebben a folyamatban a lélek? Erre keresik a választ beszélgetőpartnerével F. Kovács Attila építésszel, díszlet- és látványtervezővel.

F. Kovács Attila díszlettervezői munkáit láthattuk Jeles András Álombrigád, Szabó István A Napfény íze, Enyedi Ildikó Simon Mágus,  Kamondi Zoltán Az alkimista és a szűz, illetve Janisch Attila Hosszú alkony című filmjében. Belsőépítésze többek között a budapesti Terror Háza Múzeumnak. Épületeiben, film- és színházi díszleteiben, képzőművészeti munkáiban hidat épít a múlt és a jelen között. Munkásságáért 2002-ben Kossuth-díjjal tüntették ki.

- - -
Online lapozható Garten 2020 katalógus >> calameo.com/read/004820596772f189da99d
- - -
Garten 2020 program >> www.garten2020.com
- - -
Instagram >> www.instagram.com/resident_art_garten

Jótanács

Ha egy névre vagy címre kattint az artRoll oldalakon, akkor az ikOn kilistázza, hogy az adott személy vagy esemény hol fordul elő az ikOn oldalain.