esemény
MOZI A VAKNAK | SZAKCSI LAKATOS BÉLA ÉS MÜLLER PÉTER SZIÁMI KONCERTJE | Müller Péter Sziámi, Szakcsi Lakatos Béla | Ludwig Múzeum - Kortárs Művészeti Múzeum

megnyitó | 2020. február 22. 16:00

web | https://www.ludwigmuseum.hu/pr...

cím | Ludwig Múzeum - Kortárs Művészeti Múzeum

Térkép

Kurátori tárlatvezetés Képzelt Kamerák című kiállításunkban, majd Szakcsi Lakatos Béla és Müller Péter Sziámi improvizációs koncertje a kiállítótérben

 

PROGRAM

16.00-17.00 | Szegedy-Maszák Zsuzsanna kurátori tárlatvezetése Waliczky Tamás: Képzelt kamerák c. kiállításában
17.30-18.30 | Mozi a vaknak – improvizációs koncert Szakcsi Lakatos Bélával és Müller Péter Sziámival

 

A koncertről:

'Játszd el a sötétet!... Játszd el a fényt!.... A vándorlást, ...a képeket, ...a csillagközi magányt, ...a reményt!'

Kivételes estében és közös játékban lehet részük azoknak akik beférnek február 22-én Szakcsi és Sziámi előadására a Ludwig Múzeum kiállítóterébe. A kép- és történetfestő improvizációk túllépnek a hagyományos, tematikus zenei improvizáció keretein, a zene és a szó érzéki, közösen teremtő dimenziójába juttatnak el.

Műfajteremtő programjában a két, igen különböző indíttatású művész sikerrel egyesíti erényeit: a jazz kiválóság Szakcsi páratlan improvizációs készségét, Sziámi pedig a költői-dalszerzői és a játékos előadói erőt.

A Movies For The Blind című program új műfajt teremt, melyben a dalok filmszerűvé válnak a rögtönzötten reagáló zongora jelenlététől. A produkció repertoárja meglepően széles: az improvizáción és Müller Péter Sziámi versein valamint Seress Rezső legjobb dalain alapuló előadás felmutatja a középkori normann balladák, a cigány énekek, a brit underground rock és a közös szerzemények darabjait is.

 

Helyszín: 2. emeleti kiállítótér

A programon csak programjeggyel vagy bérlettel lehet részt venni. jegyek elővételben kaphatók és korlátozott számban elérhetők!


JEGYVÁSÁRLÁS IDE KATTINTVA

Jótanács

Ha egy névre vagy címre kattint az artRoll oldalakon, akkor az ikOn kilistázza, hogy az adott személy vagy esemény hol fordul elő az ikOn oldalain.