esemény
MOST-HÍD 2 | Lengyel és magyar művészek | 20 éves az ikOn

megnyitó | 2019. november 14. 17:00

a kiállítást megnyitja | Pápai Emese művészettörténész, Dr Lukács Eszter rektorhelyettes

a kiállítás bezárása | 2019. december 14.

cím | Győr, Egyetem tér 1.

Térkép

MOST-HÍD 2 címmel Lengyel-magyar képzőművészeti kiállítás nyílik 2019.11.14-én, csütörtökön 17 órakor a Széchenyi István Egyetem Új Tudástér emeleti galériájában - Győr, Egyetem tér 1. - a győri  Art World Hungary Egyesület, a Lengyel Művészek és Tervezők Szövetsége és a Széchenyi István Egyetem  együttműködésében.

Házigazda: Dr Lukács Eszter rektorhelyettes

Megnyitja: Pápai Emese művészettörténész

Közreműködnek: a Széchenyi István Egyetem Művészeti Kar hallgatói és Győri Tánc-és Képzőművészeti Általános Iskola, Szakgimnázium és Kollégium balett növendékei.

A kiállítás fővédnöke: dr. Körmendy Adrienne krakkói főkonzul

Szeretettel hívunk és várunk minden kedves barátot, ismerőst és érdeklődőt a kiállításra!

 

Háttér információ

A győri képzőművészeket tömörítő Art World Hungary Egyesület az utóbbi időszakban rendkívüli aktivitást mutat. Az előző év őszén meghívást kaptak a Lengyel Művészek és Tervezők Szövetsége – amely 900 művészt fog össze –  krakkói csoportjától a Krakkói Műszaki Egyetem Kotlownia Galériájába egy lengyel-magyar közös képzőművészeti kiállításra 2018. október 19-november 15. között, amely a nemzeteket összekötő „HÍD – MOST” elnevezést kapta. A kiállításon tíz krakkói és tizenhárom győri művész szerepelt.

A megnyitót megtisztelte jelenlétével dr. Körmendy Adrienne krakkói magyar főkonzul asszony, a kiállítás fővédnöke, köszöntőt mondott prof.Dr. Jan Kazior a Krakkói Műszaki Egyetem rektora, prof.Dr.hab. Jerzy Zajac prorektor és Staniszlaw Tabísz, a Krakkói Szépművészeti Akadémia rektora. A kiállítást megnyitotta prof. Stefan Dousa, a galéria vezetője, a Krakkói Műszaki Egyetem Építész Karának szobrászművész tanára.

A bemutatkozásnak már a megnyitás napján nagy visszhangja volt, a látogatóktól és művészkollégáktól a győri egyesület alkotói számos megtisztelő elismerést kaptak.

A további együttműködés jegyében– 2019. március 22. és április 20. között a Széchenyi István Egyetem Apáczai Csere János karán, a Cziráki Lajos Kiállítótérben két krakkói művész - Joanna Warchol és Joanna Banek - kiállítása volt látható.

A legutóbbi történések a Győri Egyházmegyei Hivatalhoz, Veres András püspök úrhoz kötődnek, aki házigazdája volt  a krakkói és a győri művészeknek a Triangulum Galériában rendezett „Metamorfózis” című szakrális képzőművészeti kiállításának.

A 2019.11.14-én, csütörtökén nyíló nagyszabású kiállítás 11 lengyel és 12 magyar művész kb. 90 alkotását mutatja be.

Jótanács

Az ikOn adatbázisába feltöltött események az artRoll oldalakon azonnal láthatóvá válnak.