esemény
Gyáva-e a kortárs művészet? | Lődi Virág, Somogyi Hajnalka, Süvecz Emese, Nagy Kristóf, Szarvas Márton | Centrális Galéria

megnyitó | 2019. november 18. 18:00

web | https://www.facebook.com/event...

cím | Centrális Galéria, 1051 Budapest Arany János u. 32.

Térkép

Gyáva-e a kortárs művészet?

Időpont: 2019. november 18. 18:00

2010 után egy-két évig a magyar művészeti szcéna tele volt látványosabbnál látványosabb művészeti tiltakozásokkal, de ezek mintha mára eltűntek volna. Ennek kapcsán a Balra át, jobbra át kiállítás záróeseményeként megrendezett kerekasztal-beszélgetés arra keresi a választ, hogy lehet-e ellenálló a kortárs művészet? És egyáltalán, minek is kellene ellenállni? Elég-e az, hogy a művészet politizál, vagy valamit már építenie is kellene?

A mai Magyarországon elsőre elképzelhetetlennek tűnik, hogy olyan mélyen és direkten rendszerellenes művészcsoportok működjenek, mint amilyen az Orfeo és az Inconnu csoport volt. Vagy vannak ma is ilyenek, csak nem ismerjük őket? Több volt-e a Kádár-korban a rendszerellenesség, vagy csak az utókor magasztalja fel ennek a minden apró mozzanatát? És van-e bármi, ami a két csoport gyakorlataiból ma is hasznosítható?

Ezekről a dilemmákról beszélget:

Lődi Virág (Fiatal Képzőművészek Stúdiója Egyesület)
Somogyi Hajnalka (OFF-Biennále Budapest)
Süvecz Emese (műkritikus)

Moderál:
Nagy Kristóf és Szarvas Márton, a kiállítás kurátorai

Jótanács

Ha egy intézmény nevére kattint, akkor az ikOn megmutatja az intézmény adatait és azt, hogy milyen események lesznek ebben az intézményben.