esemény
Koreai konyha: második forduló, együtt a természettel | An Sejin, Song Injin, Go Hyeongseok | Koreai Kulturális Központ

kurátor | Kim Jiyeong, Jeon Sihyun

megnyitó | 2019. november 11. 12:30

web | http://hungary.korean-culture....

a kiállítás bezárása | 2020. február 28.

cím | Koreai Kulturális Központ (1023 Budapest, Frankel Leó út 30-34.)

Térkép

A koreai konyhakultúra a szó legszorosabb értelmében kötődik a természethez és a négy évszakhoz. Amint azt már egy korábbi kiállításunkon, a Koreai konyha: a fermentált ételek története alkalmával bemutattuk, a koreaiak erjesztési, valamint étel- és italtárolási hagyományai régóta a természet körforgásához igazodnak.

Az évszázados tradíciók különlegeségét és a koreai kultúra méltóságát most a fehérporcelán szépségén keresztül szeretnénk megmutatni.

Az elsősorban fazekasagyagból készült kerámiáktól eltérően, a cheongsongi fehérporcelán legfontosabb alkotóeleme egy jellegzetes kerámiakőzet. A Cheongsong régióban fellelhető ásványi- és más alapanyagok felhasználásával, több száz éven át mesterfokon előállított, jellegzetes cheongsongi fehérporcelánnak köszönhetően az edények a koreai mindennapi élet nélkülözhetetlen elemévé váltak.

A kiállításon két szekció tekinthető meg. A speciális szekció a cheongsongi fehérporcelán remekműveit a modernitás, a különlegesség és a gyakorlatiasság jegyében mutatja be, ezért kapta „A cheongsongi fehérporcelán - a koreai anyatermészet új arca” elnevezést. Állandó kiállításunkon pedig olyan kerámiatárgyak láthatók, melyek a fehérporcelán egyszerű, s ugyanakkor fenséges megjelenítésével a nagy múltú Cheongsong-műhelyek mondanivalóját közvetítik a modern ember számára. Méltó helyüket a Koreai Kulturális Központ újjátervezett koreai konyhaművészet pavilonjában foglalják el.    


Időpont: 2019. november 11. – 2020. február 28.

Helyszín: Koreai Kulturális Központ, 1023 Budapest, Frankel Leó út 30-34.

Támogató: Koreai Kulturális Központ, Cheongsong Kulturális és Turisztikai Alapítvány, Cheongsong Fehérporcelán Múzeum

Jótanács

Az ikOn artKomm levelek nem mindenben helyettesítik a postai meghívókat, de az ikOn használatával intézményenként átlagosan 4 havonta sprólható meg annyi papír, amennyi egy fa életét jelent(het)i.