esemény
Martin C. Herbst: Esszencia | Martin C. Herbst | Várfok Galéria

megnyitó | 2019. május 16. 19:00

web | http://www.varfok-galeria.hu/k...

a kiállítás bezárása | 2019. junius 29.

cím | Várfok Galéria 1012 Budapest, Várfok u. 11.

Térkép

Esszencia címmel nyílik meg Martin C. Herbst negyedik egyéni kiállítása a Várfok Galériában. A fogalom több szempontból is releváns a tárlat kapcsán: amellett, hogy összekapcsolja az ábrázolásmódokat és formákat tekintve igencsak sokszínű alkotásokat, hangsúlyozza Herbst művészetének a festészet és a szobrászat műfajait egybefogó jellegét. A kiállított alkotásokon keresztül nyilvánvalóvá válik Herbst kötődése a művészettörténeti előképekhez, kiváltképp a reneszánsz korszak mesterműveihez. A formai kapcsolatokon túlmenően Herbst művészetének eszménye, mely egyfajta ideális emberábrázolásban ragadató meg, szintén visszanyúlik a 16. századi firenzei és római festészeti törekvések mögött húzódó humanista szemlélethez.

A Várfok Galéria állandó művészköréhez 2007-ben csatlakozott Martin C. Herbst (1965, Salzburg /A) alkotásaival a világ számos pontján jelen van, egyéni kiállításai sorra nyílnak Miamiban, Torontóban, New Yorkban, Párizsban, Amsterdamban, Düsseldorfban. Művei világszerte kiállításra kerültek presztízsértékű művészeti vásárokon (The Armory Show New York, Scope Basel, Scope Miami, Art Toronto) és gyűjteményekben, magánmúzeumokban olyan művészek alkotásai mellett szerepelnek, mint Ai Wei Wei, Anish Kapoor, Christo és Dale Chihuly.

© Martin C. Herbst, Várfok Galéria

Jótanács

Az ikOn oldalain elhelyezett hirdetésekkel (bannerekkel) a kortárs képzőművészeti események nagyobb látogatottsága érdekében végzett munkát támogatja!

az ikOn médiaajánlata