esemény
Irány a hold – Utazás a közelmúltba | Iparterv 50+ kurátori tárlatvezetés | Iparterv 50+ | Ludwig Múzeum - Kortárs Művészeti Múzeum

megnyitó | 2019. március 24. 16:00

web | https://www.ludwigmuseum.hu/pr...

cím | Ludwig Múzeum - Kortárs Művészeti Múzeum

Térkép

Irány a Hold – Utazás a közelmúltba

KURÁTORI TÁRLATVEZETÉS

Egészen pontosan a Nagy Generáció forradalmának, a kádári hétköznapok és a modern magyar művészet átütő erejű megjelenésének világába: 1968-69-ben járunk ugyanis. Művészek egy maroknyi avantgárd csoportja áttörést hajt végre ekkor, ami azóta „aranyfüstbe burkolt forradalom” néven vonult be a művészettörténetbe.

A tárlatvezetés során az egykori kiállítást idézzük meg a mából, fél évszázad távlatából…

 

Ötven éve rendezték meg az Iparterv I. (1968) és Iparterv II. (1969) című kiállításokat, amely kánonteremtő fogalommá válva egy egész művészgeneráció névadójaként vonult be a hazai művészettörténetbe. Az IPARTERV 50+ című csoportos tárlat az egykori „Ipartervesek” legújabb munkáiból, ill. a lezárt életművek legutóbbi szakaszából nyújt válogatást. Emellett pedig a kortárs reflexiók számára is megnyitjuk a teret, olyan alkotásokat bemutatva, amelyek az Iparterven szereplő alkotók egyes műveire reflektálnak.

 

A tárlatvezetés magyar nyelvű. Részvétel kiállítási belépővel vagy bérlettel lehetséges.

Jótanács

Ha egy névre vagy címre kattint az artRoll oldalakon, akkor az ikOn kilistázza, hogy az adott személy vagy esemény hol fordul elő az ikOn oldalain.