esemény
Irány a hold – Utazás a közelmúltba | Iparterv 50+ kurátori tárlatvezetés | Iparterv 50+ | Ludwig Múzeum - Kortárs Művészeti Múzeum

megnyitó | 2019. március 24. 16:00

web | https://www.ludwigmuseum.hu/pr...

cím | Ludwig Múzeum - Kortárs Művészeti Múzeum

Térkép

Irány a Hold – Utazás a közelmúltba

KURÁTORI TÁRLATVEZETÉS

Egészen pontosan a Nagy Generáció forradalmának, a kádári hétköznapok és a modern magyar művészet átütő erejű megjelenésének világába: 1968-69-ben járunk ugyanis. Művészek egy maroknyi avantgárd csoportja áttörést hajt végre ekkor, ami azóta „aranyfüstbe burkolt forradalom” néven vonult be a művészettörténetbe.

A tárlatvezetés során az egykori kiállítást idézzük meg a mából, fél évszázad távlatából…

 

Ötven éve rendezték meg az Iparterv I. (1968) és Iparterv II. (1969) című kiállításokat, amely kánonteremtő fogalommá válva egy egész művészgeneráció névadójaként vonult be a hazai művészettörténetbe. Az IPARTERV 50+ című csoportos tárlat az egykori „Ipartervesek” legújabb munkáiból, ill. a lezárt életművek legutóbbi szakaszából nyújt válogatást. Emellett pedig a kortárs reflexiók számára is megnyitjuk a teret, olyan alkotásokat bemutatva, amelyek az Iparterven szereplő alkotók egyes műveire reflektálnak.

 

A tárlatvezetés magyar nyelvű. Részvétel kiállítási belépővel vagy bérlettel lehetséges.

Jótanács

Ha az ikOn működésében bármilyen problémát észlel az ikOn 4.0-ra való átállás következtében, kérjük azonnal jelezze az ikon@ikon.hu e-mail címen!

A problémákat igyekszünk a legrövidebb idő alatt kijavítani.

ISBN K�nyv+Gal�ria