esemény
Péntek a műteremben │ Borsos Lőrinc (Borsos János & Lőrinc Lilla művészpáros) és Mátrai Erik | Borsos Lőrinc, Mátrai Erik | Resident Art

megnyitó | 2018. julius 20. 17:00

web | http://www.residentart.com/eve...

cím | Resident Art Budapest

Térkép

9 műterem • 10 képzőművész • 5 nyári péntek délután >> a nyár folyamán a Resident Art Budapest kortárs képzőművészeti sétája kizárólag műtermekbe vezet. Öt egymást követő péntek délután tíz művész kilenc műtermébe látogatunk el.

Harmadik alkalom: Borsos Lőrinc (Borsos János & Lőrinc Lilla művészpáros) és Mátrai Erik műterme
Találkozó: Art Quarter Budapest (Nagytétényi út 48-50.)

Jelentkezés: www.residentart.com/walks vagy hello@residentart.com

Részvételi díj: 3.500 Ft/fő/alkalom
5 alkalmas bérlet: 14.000 Ft/fő

A programváltozás jogát fenntartjuk.

• • •

Borsos Lőrinc 2008-ban született Budapesten, Borsos János és Lőrinc Lilla képzőművészek hibridjeként. Az erős küldetéstudattal rendelkező, csibészkedésre hajlamos géniusz már első éveitől a nemzeti identitás kérdéseire, a képzőművészet társadalmi szerepének kérdéseire koncentrál. Humoros hangvételű kritikáit gyors reakciók, vagy komplex projektek formájában fogalmazza meg. Idealista alapokon nyugvó ars-poeticájának központi eleme a mediátori szerep betöltése az alkotók, a befogadók, és az alkotó és befogadó között tátongó interperszonális űrben.

Mátrai Erik (1977) Mátrai nem szentképeket fest, hanem mozgó videoikonokat (például a Getsemáne-kertben álmukban fészkelődő tanítványokról, vagy gumibugyiban repkedő angyalkákról), illetve egyszerű szimbólumokat felhasználó fény- és hanginstallációkat készít.

- - - - - - - - - - - - - - - -

Az Resident Art Budapest galéria és művészeti szolgáltatás a vizuális művészet népszerűsítésének és mélyebb megértésének céljából született meg. Képzőművészeti sétákat szervezünk Budapest belvárosában, melyeken a város galériáit, műkereskedéseit, kortárs kiállításait és alkotóit mutatjuk be az érdeklődőknek.

„Művészettörténészként, tanárként, majd később műkereskedőként szerzett tapasztalataim szerint egyre többen foglalkoznak vizuális művészettel, ugyanakkor hiányzik a megfelelő képzőművészeti nevelés és az értő látás tanítása az oktatásból. Célom, hogy a vizuális művészeteket emberközelbe hozzam, másrészt értően bemutassam azoknak, akikhez és akikről szól." - Schneller János galériavezető
- - - - - - - - - - - - - - - -

Resident Art Budapest
1061 Budapest, Andrássy út 33. II./1.
www.residentart.com
hello@residentart.com
+36 1 339 4573

Jótanács

Ne elégedjen meg az artKomm levelek olvasásával! Az ikOn weboldalán sokkal több információt talál az eseményekről.