esemény
MÚZEUM KORZÓ | Művészet- és helytörténeti séta Vajda Lajos nyomában, Szentendre belvárosában | Vajda Lajos | Ferenczy Múzeumi Centrum

megnyitó | 2022. december 10. 14:00

web | http://muzeumicentrum.hu

Művészeti, helytörténeti, régészeti séták szombatonként Szentendrén, a Ferenczy Múzeumi Centrum szervezésében. Tarts velünk Szentendre hangulatos, macskaköves utcáin művészeti sétáinkon, ismerd meg a festők városának művészeti, építészeti hagyományait! Az adventi időszakban 6 tematikus programunk hív kalandozásra a belvárosba, Barcsay, Vajda, Ilosvai Varga, Modok, Czóbel és a római kori kincsek nyomában. A sétákon mindössze 1000 Ft-ért lehet részt venni, indulás a Ferenczy Múzeum adventi fényekkel díszített, hangulatos udvaráról (Kossuth L. u. 5.), ahol meglepetéssel várunk! 
Vajda Lajos (1908–1941), a 20. századi magyar avantgárd/modern művészet kiemelkedő alkotójának élete és művészete elválaszthatatlan Szentendrétől. A séta során közösen fedezzük fel a város jellegzetes motívumait, építészeti és természeti örökségét, rejtett kincseit és „nagy látványait”, amelyek megtermékenyítően hatottak Vajda és kortársai művészetére. A Szamárhegy stanglis kútjai, a romantikus hangulatú szerb temető ódon sírkövei, Szentendre többszáz éves polgárházai, a Templomdomb akácfa matuzsálemei mind a város múltjának tanúi, Vajdai műveinek ősforrásai és a régmúlt beszédes emlékei. Fedezzük fel őket közösen!
A sétát vezeti: Szabó Noémi művészettörténész
A séta időtartama: 90-120 perc
Indulás: Ferenczy Múzeum (Szentendre, Kossuth Lajos u. 5.).
Érkezés: Szentendre, Kmetty tér
Regisztráció: regisztracio@muzeumicentrum.hu.
A séta díja: 1000 Ft, jegyek a Ferenczy Múzeumban (a séta kezdése előtt félórával) és online, a jegymester.hu-n vásárolhatók.
* * *
A programváltoztatás jogát fenntartjuk!
* * *
Az FMC eseményein kép- és videófelvétel készülhet. Részvételével Ön hozzájárul ahhoz, hogy az FMC a felvételeket közösségi média felületein és honlapján felhasználja. Hozzájárulását az info@muzeumicentrum.hu címen bármikor visszavonhatja.
* * *
Kép:
Motesiczky-ház, 2022
Vajda Lajos: Sárga ház, 1935, Ferenczy Múzeumi Centrum, Szentendre

Jótanács

Ha egy időpontra kattint, akkor az ikOn megmutatja, hogy erre a napra milyen eseményeket regisztráltak.