esemény
Kondor-Szilágyi Mária kurátori tárlatvezetése | Lovas Ilona: Stációk c. emlékkiállításán | Műcsarnok

megnyitó | 2022. december 15. 18:00

web | https://www.facebook.com/event...

cím | Műcsarnok

Térkép

Nem csupán a tárlat megtekintése, hanem a művek és a rendezés értelmezése is fontos része a kiállítás nyújtotta élménynek. Ha többet szeretne megtudni Lovas Ilona kiállításáról, a kiállító művészről, ha érdeklik a kiállítás kulisszatitkai, vegyen részt Kondor-Szilágyi Mária kurátori tárlatvezetésén.

Lovas Ilona Stációk című, három termes emlékkiállítása kurátori kísérlet az életmű rekonstruálására a hetvenes évek közepétől az utolsó évekig.

Lovas munkásságára jellemző, hogy a főként installációkban megvalósuló kiállítási elemeit szabadon variálta. Mivel művészetét az istenkeresés egy formájának tartotta, ezáltal minden anyagkísérlet és kifejezési vágy által a dolgok mélyére igyekezett hatolni, megérteni az igazságot a papírmasszából kikelő búzában, a felhasított, megmosott, sózott és installált marhabélben, illetve azoknak az élettelen tárgyaknak a véletlenszerű mozgásában, amelyek analógiaként és magyarázatként szolgálhatnak az életünk általunk nem uralt folyamataira.

 

Belépés: aznapi kiállítási jeggyel
Vendégeket regisztrációhoz kötötten, korlátozott számban tudunk fogadni a programon.
Regisztráció: https://forms.gle/7Tc69Xn7u4XvHsWv5

Jótanács

Ha az ikOn működésében bármilyen problémát észlel az ikOn 4.0-ra való átállás következtében, kérjük azonnal jelezze az ikon@ikon.hu e-mail címen!

A problémákat igyekszünk a legrövidebb idő alatt kijavítani.