esemény

ÖRÖKSÉGÜNK - Válogatás a Balázs-Dénes Gyűjteményből című könyvének bemutatója
2022.12.08. 17:30

Sok szeretettel várunk minden érdeklődőt az ÖRÖKSÉGÜNK - Válogatás a Balázs-Dénes Gyűjteményből című könyvének bemutatójára 2022. december 8-án 17:30-kor a Q Contemporary kiállítótereiben.

A könyvbemutató résztvevői:
Fehér Dávid, művészettörténész, a kötet tanulmányszerzője
Zsikla Mónika, művészettörténész a Q Contemporary kurátora
Balázs Árpád és Dénes Andrea, a gyűjtemény tulajdonosai

Balázs Árpád és Dénes Andrea több mint egy évtizede épülő és gyarapodó magángyűjteményének karaktere és belső összefüggései leginkább a posztkonceptuális és neoavantgárd művészet reflexiói mentén körvonalazhatók. A mintegy 350 műtárgyat számláló gyűjtemény egyes szegmensei pillanatképet adhatnak a rendszerváltás és a hidegháború kulturális és politikai öröksége mentén zajló társadalmi átalakulásokról, a művészet és a művészlét önreflektív és egzisztenciális kérdéseiről, de több, nagy volumenű alkotás járja körül a természet világvégi krízisét és a kollapszizmus disztópiáit is.
A Balázs-Dénes Gyűjtemény anyagából a technikai és műfaji megkötések nélkül közlésre kiválasztott darabok betekintést engednek a gyűjtők által formált „örökségbe”, amelyen keresztül ízelítőt kaphatunk a hazánkban és a régióban élő és alkotó kortársakat foglalkoztató társadalmi, történeti és művészettörténeti reflexiók „örökségéből”.

A Balázs Árpád és Dénes Andrea gondozásában megjelentetett kötet ez előtt az „örökség” előtt tiszteleg.

Grafika: Regős Benedek

Cím: 1062 Budapest, Andrássy út 110.
A belépés díjtalan!

Jótanács

Ne elégedjen meg az artKomm levelek olvasásával!
Az ikOn weboldalán kilistázhatja a mai/holnapi/holnaputáni eseményeket!