esemény
Trixie the Pixie: Flow House | Teleki Kitti | K11 Labor

kurátor | Viski Noémi

megnyitó | 2022. december 7. 19:00

web | https://www.facebook.com/event...

a kiállítás bezárása | 2023. január 6.

cím | K11 LABOR

Térkép

★Welcome to the Flow House! ★

A Flow House az a hely, ahol garantáltan lecsendesítheted az elméd. Tudjuk, hogy most erre van szükséged, és nyugi, nem vagy ezzel egyedül: Trixie, az Instagramról ismert animált internetes perszóna már több mint egy éve kutatja, melyek azok a hatékony relaxációs gyakorlatok, amelyek által sikerülhet összhangba kerülni magunkkal, értékelni a jelent és újra megtalálni a lelki egyensúlyt. 2021 óta sokat fejlődött, ma már a legapróbb dolgok, például a hangyák számolgatása vagy a növényekkel való interakciók is képesek örömet okozni neki. Trixie most egy intim térbe, a saját otthonába invitál, hogy téged is beavasson a kedvenc mindfulness gyakorlataiba!

Lakásavató: december 7. 19:00
Cím: 1075 Budapest, Király utca 11., K11 LABOR

A Flow House látogatható 2022. december 8. és 2023. január 6. között.

๑๑๑๑๑๑๑๑๑๑๑๑๑๑๑๑๑๑๑๑๑๑

Teleki Kitti animációs filmrendező projektje, a Trixie the Pixie 2021-ben indult az Instagramon, a diplomamunka idén a MOME rektori különdíjában részesült. Az oldal egy huszonéves internetes perszóna, Trixie életébe ad bepillantást. Önismereti útját – generációjához hasonlóan – az Instagramon dokumentálja, az ő feedjébe azonban nem csupán a legjobb pillanatok kerülnek be. Látjuk, hogy olykor ő is szorong, éretlenül viselkedik és küzd az időbeosztással. A mikro-kontentek (GIF-ek, illusztrációk, képregények) a fiatal felnőtteket érintő aktuális témákról és kérdésekről szólnak, melyek önálló vizuális naplószerű etűdökként is értelmezhetőek. Trixie esetlenségére a karakter ábrázolásmódja is ráerősít, éppen ettől tudunk könnyen azonosulni vele.

Az interaktív kiállítás a Trixie élményeit feldolgozó installációs szituációkon és mozgóképes tartalmakon keresztül mutatja be, hogyan lehet a mentális egészséggel és az önismerettel kapcsolatos kérdéseket az animáció segítségével tematizálni. A látványvilág ismerős lehet: a régi rajzfilmeket idéző vizualitás vagy éppen az ikonikus Polly Pocket játékokra reflektáló Flow House-struktúra egyaránt apró, nosztalgikus utalások a kilencvenes és kétezres évek fordulójára, amikor Trixie még gyerek volt.

Trixie the Pixie az Instagramon: https://www.instagram.com/trixithepixie/

Jótanács

Ha az ikOn működésében bármilyen problémát észlel az ikOn 4.0-ra való átállás következtében, kérjük azonnal jelezze az ikon@ikon.hu e-mail címen!

A problémákat igyekszünk a legrövidebb idő alatt kijavítani.