esemény
Matzon Ákos festőművész és Galambos Ádám teológus beszélgetése, szubjektív tárlatvezetése | Matzon Ákos, Galambos Ádám | Postamúzeum, Budapest

megnyitó | 2022. december 3. 15:00

A Postamúzeum állandó kiállításába rendhagyó módon kortárs képzőművészeti alkotások kerültek, többek között Matzon Ákos Bábel tornyára emlékeztető, telefonkönyvlapokból készült szobra. A távkommunikáció technikai eszközeinek terében a mű áttételesen a kommunikáció zavaráról is mesél. Az alkotó Galambos Ádám teológussal beszélgetve járja be a kiállítást, mesél a bemutatott művéről, majd vetítéssel kísérve egyéb munkáiról is.
 
Matzon Ákos Munkácsy-díjas képzőművész mérnökként végzett a Budapesti Műszaki Egyetemen, negyvenéves kora után lépett nyilvánosság elé műveivel. Témáit következetesen dolgozza fel a konstruktivista geometrikus absztrakció nyelvezetével, a sík és a plasztika közötti határon egyensúlyozva.
Galambos Ádám evangélikus teológus, újságíró, a 2004-ben indult Asztali beszélgetések című sorozat ötletgazdája és szerkesztője.
 
Archivált üzenetek helyreállítása címmel kortárs képzőművészeti alkotások kaptak helyet a technikatörténeti relikviák mellett, így maguk a tárgyak válnak eltérő idők és műfajok közötti közvetítőkké.
Jótanács

Ha egy névre vagy címre kattint az artRoll oldalakon, akkor az ikOn kilistázza, hogy az adott személy vagy esemény hol fordul elő az ikOn oldalain.