esemény
MásKert | Segesdi Bori, Lublóy Zoltán | B32 Galéria és Kultúrtér

megnyitó | 2022. julius 5. 18:00

web | https://b32kulturter.hu/esemen...

a kiállítás bezárása | 2022. augusztus 5.

cím | B32 Galéria

Térkép

MásKert

SEGESDI BORI keramikusművész és LUBLÓY ZOLTÁN DLA keramikusművész közös kiállítása

Megnyitó: 2022. július 5., kedd 18.00

A két alkotó nemrégiben talált egymásra, a véletlen adta a lehetőséget, hogy bemutassák hasonló gondolataikat a világról és a szakmáról. Alkotó emberek, de mégis meglepő, hogy hasonló lakberendezési tárgyaik vannak, a műhelyükben az eszközök, az alapanyagok is szinte pont ugyanott vannak. Furcsa, de mégsem. Hasonló a játékosság és kihíváskeresés.

Mi a kihívás és miért kert?

A kiállítás anyagából hamar kiderül, hogy egy ideje más utak keresésére indultak, más témák más anyagok foglalkoztatják a két keramikust, de legfőképp a vas van a fókuszban. A vas és a kerámia. A vas hegesztve, kivágva, csiszolva, a mázban, vagy az agyagban. Hamar kiderült számukra, hogy a megszokás elkerülése ötleteket szül, szakít az évek alatt kimunkált rutinnal. Hirtelen elkezd minden gyermeki lenni, minden játék, burjánzik, minden végre valami más.

A galéria július 11-24. között zárva tart.

Támogató: Nemzeti Kulturális Alap, Újbuda Önkormányzata

www.nka.hu

B32 GALÉRIA ÉS KULTÚRTÉR

1111 Budapest, Bartók Béla út 32.

Telefon: +36 1 787 00 39

E-mail: b32@ujbuda.hu

www.facebook.com/B32kulturter

Jótanács

Az ikOn artKomm levelek nem mindenben helyettesítik a postai meghívókat, de az ikOn használatával intézményenként átlagosan 4 havonta sprólható meg annyi papír, amennyi egy fa életét jelent(het)i.