esemény
Közép | Varga Zsófi | Újlipótvárosi Klub Galéria

megnyitó | 2022. május 26. 18:00

a kiállítást megnyitja | Molnár Eszter művészettörténész, Madarász József

a kiállítás bezárása | 2022. junius 17.

Varga Zsófi – Közép
 
A kiállítás nézői egy egészen sajátos, egyéni világba léphetnek, álomszerű szimbólumok, megfoghatatlan, mégis mindenki számára ismerős motívumok között találva magukat. Varga Zsófi 2019-ben már bemutatta az Újlipótvárosi Klub Galériában különleges technikával készült, nővénylenyomatos festmény-monotípiáit; májusban egy azóta kibővült, továbbgondolt anyagot láthat majd itt a közönség.
 
A legnagyobb vásznak mértani közepén az életút közepén járó művész is megjelenik, a nézőkkel egyenesen szembenézve, önvizsgálatra hívva. Ezek a festmények összegzik a kiállítás egészén végigvonuló, nem feltétlenül megválaszolható kérdést: honnan jön, miből táplálkozhat az a belső energia, hit, életöröm, amely nem menekül álomvilágba, nem akarja elhazudni a minket körülvevő nyomasztó társadalmi valóságot, nem fedi el az emberi élet metafizikai szorongásait; hanem integrálva, feldolgozva, erővé transzformálva a traumáinkat, félelmeinket, balsejtelmeinket, mégis győzedelmeskedik.
Jótanács

Ha az ikOn működésében bármilyen problémát észlel az ikOn 4.0-ra való átállás következtében, kérjük azonnal jelezze az ikon@ikon.hu e-mail címen!

A problémákat igyekszünk a legrövidebb idő alatt kijavítani.