esemény
The Orbital Strangers Project: Kincső | Megnyitó | Aknay Csaba, Kotschy Gábor | Ferenczy Múzeumi Centrum

kurátor | Kopin Katalin

megnyitó | 2022. április 8. 18:00

a kiállítást megnyitja | Kopin Katalin művészettörténész

web | http://muzeumicentrum.hu

a kiállítás bezárása | 2022. junius 5.

cím | Vajda Múzeum, PhotoLab, Szentendre, Hunyadi utca 1.

Térkép

The Orbital Strangers Project: Kincső
Aknay Csaba és Kotschy Gábor kiállítása
A megnyitó időpontja: 2022. április 8. péntek, 18.00 óra
Helyszín: Vajda Múzeum, PhotoLab, Szentendre, Hunyadi utca 1.
A vendégeket üdvözli: Prosek Zoltán múzeumigazgató
Közreműködik: DJ Infragandhi
Kurátor: Kopin Katalin művészettörténész

Esemény: https://www.facebook.com/events/1136231773805973
A kiállítás 2022. 04. 09. – 2022. 06. 05. között csütörtöktől vasárnapig 10 és 18 óra között látogatható.
Az Orbital Strangers Project harmadik önálló kiállítása egyfajta visszakanyarodás az alkalmazott fotográfia világából az autonóm, konceptuális fotóprojektekhez. Az Aknay Csaba és Kotschy Gábor alkotta duó fő fotográfusi profilja, a portré- és filmfotózás, ezen a két területen nemzetközi referenciákkal rendelkeznek. A magyarországi Forbes magazin állandó fotósai és a lap teljes vizuális koncepciójáért is ők felelnek. Az alkalmazott fotográfiai munkáik mellett ez a harmadik alkalom, hogy önálló kiállításon mutatják meg autonóm, vizuális világukat: egy sajátos, szubjektív fotósorozatot, melyet összehangoltan, szimbiózisban hoztak létre.
Az Orbital Strangers legújabb kiállítása egy képpár alapú portrésorozaton keresztül beszél az otthonkeresésről és a beilleszkedésről, egyetlen személy útját követve. Kincső nem passzív modellje a fotósorozatnak, mint ahogy az Orbital Strangers alkotópárosa sem csupán megfigyelőként van jelen. Hármójuk alkotói együttműködése inkább írható le többdimenziós kirakós játékként, mintsem horizontális vagy vertikális modell-művész viszonyként.
* * *
A programváltoztatás jogát fenntartjuk!
* * *
Az FMC eseményein kép- és videófelvétel készülhet. Részvételével Ön hozzájárul ahhoz, hogy az FMC a felvételeket közösségi média felületein és honlapján felhasználja. Hozzájárulását az info@muzeumicentrum.hu címen bármikor visszavonhatja.

Jótanács

Az ikOn oldalain elhelyezett hirdetésekkel (bannerekkel) a kortárs képzőművészeti események nagyobb látogatottsága érdekében végzett munkát támogatja!

az ikOn médiaajánlata

FKSE Patron