esemény
Hatszemszög – Építsünk a múltra? | Keller Márkus, Soóki-Tóth Gábor, Csóka Attila | Ludwig Múzeum - Kortárs Művészeti Múzeum

megnyitó | 2021. december 12. 17:00

web | https://www.ludwigmuseum.hu/pr...

cím | Ludwig Múzeum, 1095 Budapest, Komor Marcell u. 1.

Térkép

Három nézőpont, három világkép. A Ludwig Múzeum és a KÜRT Akadémia közös programsorozata arra tesz kísérletet, hogy egy-egy kiállítás központi témáját hatszemszögből világítsuk meg. Vajon mik a különbözőségek a tudomány, a művészet és a gazdaság szereplőinek hozzáállásában? Vajon vannak-e eszközeikben, eredményeikben, gondolkodásmódjukban hasonló vonások? Meghívott vendégeink 10-10 perces előadását követően közös beszélgetésen fejtjük fel a hatszemszögben rejlő izgalmas találkozásokat.

Hatszemszög – Építsünk a múltra? A szocmodern építészet vitatott, de jelentős örökséget hagyott ránk Budapesten, akárcsak a szocialista lakáspolitika is. De vajon hogyan tudjuk jól használni ezeket a vegyes érzéseket kiváltó épületeket és lakhatási elképzeléseket? Lehetséges a közelmúlt építészeti örökségét fenntartható módon megőrizni, „újrahasznosítani”? Egyáltalán, meg kell-e őrizni ezt az örökséget? Milyen konstruktív vitát eredményezhet, ha ütköztetjük a kulturális örökség, a gazdasági racionalitás és a fenntarthatóság szempontjait?

Decemberi eseményünkön Csóka Attila Róbert építésszel, Soóki-Tóth Gábor városfejlesztési, ingatlangazdasági szakértővel és Keller Márkus szocialista lakhatást kutató történésszel arról is beszélgetünk, hogy mennyiben különbözik az építész, a gazdasági szakember és a történész megközelítése, ha szocmodern épületekről és lakhatási kérdésekről van szó.

A Hatszemszög – Építsünk a múltra? esemény az Othernity – Modern Örökségünk újrakondicionálása c. kiállításhoz kapcsolódik

Az eseményen részt vevők számát limitáljuk, és a részvételt regisztrációhoz kötjük. Kérjük, az alábbi gombra kattintva regisztráljon a vezetésre!

REGISZTRÁCIÓ

 

A részvétel ingyenes!

 

A múzeumban mindenhol kötelező a maszk viselése, és a biztonsági távolság megtartása! Maszk a jegypénztárban és a Múzeum Shopban is kapható! Kérjük használja kihelyezett kézfertőtlenítőinket!

Jótanács

Az ikOn oldalain elhelyezett hirdetésekkel (bannerekkel) a kortárs képzőművészeti események nagyobb látogatottsága érdekében végzett munkát támogatja!

az ikOn médiaajánlata