esemény
Nyílhegyek, ékszerek, ezüstpénzek: A muhi csata régészeti leletei? | előadás | Laszlovszky József régész | Ferenczy Múzeumi Centrum

megnyitó | 2021. szeptember 24. 17:00

web | http://muzeumicentrum.hu

cím | Ferenczy Múzeum, Szentendre, Kossuth Lajos utca 5.

Térkép

Laszlovszky József régész előadása a Kincskeresés, kaland, tudomány. Közösségi régészeti projektek Pest megyében című kiállításon.
A kiállítás 2021. 06. 20. – 2022. 01. 30. között, csütörtöktől vasárnapig 10 és 18 óra között tekinthető meg.
Az 1241-ben lejátszódott sorsfordító küzdelem nyomait több mint egy évszázada kutatják a régészek. Most a múzeumbarát fémkeresősök egy közösségi régészeti program és egy tudomány kutatási projekt keretében keresik a csata különböző helyszíneit, az egykori küzdelem nyomat. Az előadás bemutatja azokat a legújabb eszközöket és módszereket is (drón, LIDAR, űrfelvétel), amelyeket segítségül hívunk - a fémkeresősök mellett - e hatalmas küzdelem történeti rekonstrukciójához.
Az új eredményeket Laszlovszky József régész, a projekt régészeti kutatásainak vezetője mutatja be, majd a kiállított tárgyak között is végigvezeti az érdeklődőket.
* * *
Az előadás belépőjeggyel látogatható.
* * *
A programváltoztatás jogát fenntartjuk!
* * *
Az FMC eseményein kép- és videófelvétel készülhet. Részvételével Ön hozzájárul ahhoz, hogy az FMC a felvételeket közösségi média felületein és honlapján felhasználja. Hozzájárulását az info@muzeumicentrum.hu címen bármikor visszavonhatja.

Jótanács

Az ikOn artKomm levelek nem mindenben helyettesítik a postai meghívókat, de az ikOn használatával intézményenként átlagosan 4 havonta sprólható meg annyi papír, amennyi egy fa életét jelent(het)i.