esemény
Capital Square | prezentáció + brunch | Tytus Szabelski | Trafó Galéria

megnyitó | 2021. május 15. 11:30

web | https://trafo.hu/kiseroprogram...

cím | 1088 Budapest, Rákóczi út 51.

Térkép

Tytus Szabelski képzőművész prezentációja + brunch

Tytus Szabelski lengyel képzőművész és fotós a Trafó Galéria residency programja keretében három hónapot töltött Budapesten. Az elmúlt hónapok kutatásáról és az ehhez kapcsolódó Capital Square című zine-ről május 15-én (szombat) délelőtt a műtermében mesél az érdeklődőknek.

Tytus Szabelski (1991) lengyel képzőművészt elsősorban az ember alkotta környezet és a városi tér ideológiai, politikai és társadalmi vonatkozásai foglalkoztatják. Budapesti tartózkodása alatt főként a XIII. kerület külső részeinek és a kerület egyik forgalmas ütőerét jelentő Váci út környezetének átalakulóban lévő karakterével foglalkozott. A művész megfigyelései szerint a munkásnegyedként számon tartott terület egykori ipari és szocialista-modernista örökségét lassan felváltják az irodaépületek és a felső-középosztály számára épült lakóövezetek. Ez az elmúlt néhány évtizedben zajló folyamat nemcsak az urbánus szövetre, de a társadalmi szövetre is hatással van.

Az esemény ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Amennyiben szeretne jönni, kérjük, legkésőbb 2021.05.14-ig írjon a gallery@trafo.hu email címre. A prezentáció nyelve angol. 

Tytus Szabelski budapesti residencyjét a Visegrad Fund támogatása tette lehetővé.

www.tytusszabelski.com

Jótanács

Az ikOn adatbázisába feltöltött események az artRoll oldalakon azonnal láthatóvá válnak.