esemény
Én-Idő. Online tárlatvezetés az Időgép című kiállításban | Pablo Picasso, Benczúr Emese, Szíj Kamilla | Ludwig Múzeum - Kortárs Művészeti Múzeum

kurátor | Somogyi-Rohonczy Zsófia

megnyitó | 2021. április 16. 20:00

web | https://www.ludwigmuseum.hu/pr...

a kiállítás bezárása | 2021. április 16.

Énközpontúan haladunk tovább következő online tárlatvezetésünkön az Időgép című kiállításban. A különböző közösségekhez, történelmi eseményekhez, városi helyszínekhez fűződő kapcsolatunk, politikai rendszerek és a média által sugallt énképünk szűrőjén keresztül vizsgáljuk meg a kiállítás alkotásait és közben talán saját énünkkel is új kapcsolatot alakítunk ki. Sétánk során olyan elvontnak (tűnő) fogalmakat is alaposabban körül járunk mint a munkaén fogalma, a szabadidő, a szegregáció és a példaképek hatása.

A vezetésen az alábbi alkotók műveivel ismerkedünk meg: Antoni Muntadas, Arnulf Rainer, Ciprian Muresan, Frey Krisztián, Nemes Csaba, Gémes Péter, Hantai Simon, Lakner László, Malcolm Morley, Maurer Dóra, Nemes Csaba, Pablo Picasso, Szíj Kamilla, Türk Péter.

 

A tárlatvezetés online, Zoom-on keresztül zajlik, a vezetést tartja: Szira Henrietta, múzeumpedagógus.

A részvétel programjegy vásárlásával lehetséges. A tárlatvezetés csatlakozási linkjét a jegyváltáskor kapott visszaigazoló e-mailben találja!

JEGYVÁSÁRLÁS

 

A kiállításról:
Az időgép egy olyan, egyelőre csak elméletben létező szerkezet, melynek segítségével a múltba vagy a jövőbe repíthetjük fizikai testünket. A Ludwig Múzeum új kiállítása nem az időutazás tudományos-fantasztikus lehetőségével foglalkozik, hanem az idő és a művészet viszonyát vizsgálja különféle szempontokból, és magukat a műveket tekinti olyan időgépeknek, melyek lehetővé teszik számunkra a mentális utazást.

Kurátor: Szipőcs Krisztina

 

 

TECHNIKAI INFORMÁCIÓK, GYIK

Kell valamit telepítenem a részvételhez?
Nem. Az eseményhez böngészőn vagy Zoom applikáción keresztül lehet csatlakozni bármiylen okos eszközről (telefon, tablet, PC). Amennyiben a Zoom még nincs telepítve az eszközén, a csatlakozási link megnyitásakor a program gyorsan és egyszerűen, automatikusan települ, majd név megadása után csatlakozik az eseményhez.

Későn érkeztem. Még bekapcsolódhatok?
Igen. Az eseménybe annak teljes ideje alatt bármikor be lehet kapcsolódni nézőként. Ugyanígy az eseményből bármikor ki is lehet lépni.

Fog látni és hallani engem a többi néző/résztvevő?
Az eseményt a Zoom meeting felületének használatával közvetítjük, melyen a csatlakozó nézők kameráját és mikrofonját kikapcsoltuk. Képpel és hanggal csak a múzeum munkatársai szerepelnek.

Jótanács

Ne elégedjen meg az artKomm levelek olvasásával! Az ikOn weboldalán sokkal több információt talál az eseményekről.