esemény
Ludwig Lounge | A világháló vége és az instaköltészet | Simon Márton, Tóth Réka Ágnes | Ludwig Múzeum - Kortárs Művészeti Múzeum

megnyitó | 2020. március 7. 16:00

web | https://www.ludwigmuseum.hu/pr...

cím | Ludwig Múzeum - Kortárs Művészeti Múzeum

Térkép

A Ludwig Múzeum The Dead Web - The End című kiállítása azzal a gondolattal játszik, hogy mi történne, ha összeomlana a világháló, ami az egyes emberek életét meghatározza, megváltoztatta a társadalmi folyamatokat és a kultúra működését is átalakította.

A Könyves Magazin és a Ludwig Múzeum közös beszélgetés sorozata, a Ludwig Lounge a kiállításhoz kapcsolódva az instaköltészetet mutatja be. Vendégeink az 5mondatok instaoldal szerzői, Simon Márton és Tóth Réka Ágnes lesznek, akikkel a felolvasásokat követően a költészet és internet viszonyáról, megváltozó csatornákról is beszélgetünk. Moderátor: Valuska László (Könyvesblog)

 

PROGRAM

16.00 – 16.45 Kurátori tárlatvezetés a The Dead Web – The end című kiállításban. A Vezetést tartja: Kónya Béla, főrestaurátor a Ludwig Múzeum Műtárgyvédelmi és Restaurátor Osztályának vezetője.

16.45 – 18.30 Felolvasás és beszélgetés az 5mondatok instaoldal szerzőivel, Simon Mártonnal és Tóth Réka Ágnessel. Moderátor: Valuska László, Könyvesblog

 

HELYSZÍN: 1. emeleti kiállítótér

JEGYVÁSÁRLÁS

 

 

5mondatok

Ha mindennek mértékegysége van, akkor ezeknek a szövegeknek ennyi teret hagyunk. Öt mondat az őszről, rólad, az albérletről, aminek elfelejtetted már a kapukódját. Az almáról, amit kint hagytál. A szavakról, amiket megtartottunk.
2019-ben Simon Márton és Tóth Réka Ágnes elindított egy Instagram-oldalt, aminek egyetlen kikötése volt: mindegyik poszt csak öt mondatból állhat. Versnek töredék, töredéknek vers, lírának kevés, posztnak sok. Ujjgyakorlat, napi rutin két, szövegekkel más-más formában foglalkozó írónak, akiket az érdekel, hogyan lehet képet és szöveget, platformot és felhasználót, olvasót és írót egymáshoz közelíteni. Még nem látják a végét.

 

A rendezvény programjeggyel vagy bérlettel látogatható. Jegyek kaphatók a jegypénztárunkban és online is.

 

A program támogatója a Könyves Magazin és a Delonghi

Jótanács

Ha az ikOn működésében bármilyen problémát észlel az ikOn 4.0-ra való átállás következtében, kérjük azonnal jelezze az ikon@ikon.hu e-mail címen!

A problémákat igyekszünk a legrövidebb idő alatt kijavítani.