esemény
Kiállítás megnyitója | Révész Anna | Ari Kupsus Galéria

megnyitó | 2019. szeptember 19. 18:00

a kiállítást megnyitja | Bukta Imre

a kiállítás bezárása | 2019. október 11.

cím | 1088 Budapest, Bródy Sándor utca 23/b

Térkép

Szeretettel meghívjuk Önt

RÉVÉSZ ANNA

"debut" kiállításának megnyitójára amelyet 2019. szeptember 19.-én a Bródy Sándor utca 23/b-ben, du. 6 óratol 8 óraig tartunk.

A kiállításon közremūködik japán kivételes tehetségū cellómūvész Shimizu Yosuke.


A kiállítás 2019. október 11.-ig tekinthető meg külön kérésre.

Révész Anna Japánban született, édesapja magyar, édesanyja japán.15 éves koráig élt velük Japánban. 2008 óta él Magyarországon, festő szakon végzett a Pécsi Művészeti Szakközépiskolában, és a Magyar Képzőművészeti Egyetemeten, ahol mesterei Bukta Imre, Kis Péter és Nemere Réka voltak.
Hida nevű hegyvidéken, a jelentős Ontake szent hegy lábánál nőtt fel, ahol mélyen beleivódott a természet iránti tisztelet és helyi mitológia kultusza. Képi motívumokként gyakran előbukkannak gyermekkori emlékeihez kötődő tárgyak. Az elmúlt években munkáinál folyamatosan jelenlévő fogalom a “Mudzsó”, a mulandóság. E japán mentalitás, filozófia szerint, az igazi szépség az elmúlás pillanatában teljesedik ki. Képei témáiban a spiritualitás átszövi az érzékelhető valóságot, melankólikus lencsén keresztül tekint a világra. Munkamódszerének sajátossága a “Gansai” technika használata, ami egyfajta tradicionális japán vízfesték. Aprólékosan, vékony ecsettel fest papírra, a részletek kidolgozása meditatív tevékenység számára.
Első önálló kiállítása Budapesten az Ari Kupsus Galériában kerül megrendezésre.

Jótanács

Ha egy intézmény nevére kattint, akkor az ikOn megmutatja az intézmény adatait és azt, hogy milyen események lesznek ebben az intézményben.