esemény
2020-as Miskolci Grafikai Triennále felhívása | - | Miskolci Galéria

megnyitó | 2019. szeptember 19. 18:00

web | http://www.miskolcigaleria.eu/...

cím | Miskolci Galéria Rákóczi-ház (3530 Miskolc, Rákóczi u. 2.)

Térkép

VISSZA A JÖVŐBE

Miskolc városa 2020-ban huszonnyolcadik alkalommal ad helyet a magyar művészi grafika legfontosabb hazai eseményének, az 1961-ben biennálé formában, majd 2008-től kezdődően háromévente megrendezett Miskolci Grafikai Triennálénak. A Miskolci Galéria a triennálé aktuális kiírásával azt a szándékát szeretné megerősíteni, hogy – a közel hatvan évvel ezelőtti indulással összhangban – olyan fóruma legyen a magyar grafikának, ami több mint az aktuális trendek bemutatása vagy egy merev hagyomány megerősítése.

Célunk, ami a grafika iránt érzet tiszteletből és szeretetből fakad, hogy bemutassuk annak az esszenciáját, ami az utóbbi pár évben létrejött a magyar grafikában. Keressük a műfaj aktuálisan legizgalmasabb, szakmailag leghitelesebb, minőségében kiemelkedő megnyilvánulásait – generációra, a kifejezés választott formájára vagy technikájára való tekintet nélkül.

Távlati terveink között szerepel, hogy a magyar grafikát a tárlat lezárulása után Miskolcon kívül is képviseljük. Ennek a folyamatnak fontos lépcsője a Krakkói Grafikai Triennálé, a Székelyföldi Grafikai Biennálé és a Miskolci Grafikai Triennálé között idén nyáron deklarált szoros szakmai együttműködés.

Bízva abban, hogy a grafika iránt elkötelezett alkotóként megtisztel minket a bizalmával, várjuk minden kedves kollégánk jelentkezését.

Viszontlátásra Miskolcon 2020 májusában!
 

Kónya Ábel

intézményvezető

HOM-Miskolci Galéria

Jótanács

Az ikOn archívumában az összes 2000. januárja óta feltöltött esemény megtalálható.
archívum