esemény
Ausgang | Kovács Olívia, Kárpáti János Iván | Fiatal Képzőművészek Stúdiója Egyesület

kurátor | Erdő Rebeka

megnyitó | 2019. junius 12. 19:00

web | https://www.facebook.com/event...

a kiállítás bezárása | 2019. junius 22.

cím | Stúdió Galéria, 1077 Budapest, Rottenbiller utca 35.

Térkép

Megnyitó / Opening: 2019.06.12. 19.00h

2019.06.12 - 06.22.

Az alapvetően különböző műfajban alkotó két művész arra keresi a közös választ, hogy mi az aktualitása 2019-ben szociokulturális szövegkörnyezetben a külföldön (Bécsben) való lét és alkotás megélésének. Mennyire van jelen a kettősség és a várakozás a mindennapokban és legalapvetőbb tevékenységeinkben? Egyfajta tranzit állapot-e ez, avagy az ittlét és az ottlét, az itthon és az otthon megértése és ennek komplex bemutatása a cél? A kiállítás éve véletlenül egybeesik a Páneurópai Piknik 30. évfordulójával (1989. augusztus 19.), amely történeti szempontból is finoman árnyalja az elvándorlás jelentésének aktuális aspektusait.
Kurátor: Erdő Rebeka

-----

Two artists working with basically different media trying to find a relevant answer for what the actuality stands for living and creating abroad (in Vienna) in a sociocultural context in 2019. How present duality and anticipation are in the every days and in the fundamental activities? Is it a sort of transit-condition or the purpose mainly is to live and reflect the complexity of ‘here’ and ‘there’ and the phenomenon of ‘in home’ and ‘at home’? The year of the exhibition and the 30th anniversary of the Pan-European Picnic (19.09.1989.) is accidentally the same that tingles the historical and current aspects of migration.
Curator: Rebeka Erdő

 

 

Jótanács

Az ikOn oldalain elhelyezett hirdetésekkel (bannerekkel) a kortárs képzőművészeti események nagyobb látogatottsága érdekében végzett munkát támogatja!

az ikOn médiaajánlata