esemény
Crossover | Szabó Menyhért | Telep Galéria

megnyitó | 2019. junius 13. 19:00

a kiállítást megnyitja | Kis Róka Csaba

web | https://www.facebook.com/event...

a kiállítás bezárása | 2019. junius 30.

túlzás - apokalipszis - groteszk

Szabó Menyhért művei e három kifejezés köré csoportosíthatók. Egyrészt túlzó, mivel nem elégszik meg a fogalmak, jelenségek valódi mértékével. Felnagyítja azokat, ezáltal feszültség keletkezik. Groteszk, hisz alkotásaiban nagy szerepet játszik az ellentétes esztétikai minőségek együttes jelenléte. Ez a jelenség összetett ábrázolásmódjában is tetten érhető. Mindezek mellett művészettörténeti vonatkozásokkal ellátott parafrázisai, művei kedvelt témája az apokalipszis, a végítélet. 

A kiállítás címeként használt crossover kifejezést Berg Andrea használta Szabó Menyhért művei kapcsán, ami tökéletesen leírja azt az asszociatív és kombinatív alkotói módszert amellyel Szabó dolgozik. Azt a fajta megalapozott művészet - és kultúrtörténeti tudásra épülő koherens gondolatkört, amiben a szakismerete az anyagok és technikák terén komplex és figyelemre méltó vizuális világot eredményez.

Szabó Menyhért Telep Galériában nyíló kiállításán háttérbe szorulnak az elmúlt évekből jól ismert és művészetét markánsan meghatározó, óriásira felnagyított portrék, monumentális gumi plasztikák és előtérbe a számtalan művészettörténeti konnotációval ellátott kisplasztikái kerülnek.

Jótanács

Ha egy névre vagy címre kattint az artRoll oldalakon, akkor az ikOn kilistázza, hogy az adott személy vagy esemény hol fordul elő az ikOn oldalain.

ISBN K�nyv+Gal�ria