esemény
Ludwig Lounge – A sárkány gyomrában | Filmvetítés és beszélgetés az alkotókkal | Waliczky Tamás, Pálos György | Ludwig Múzeum - Kortárs Művészeti Múzeum

megnyitó | 2019. junius 13. 17:30

web | https://www.ludwigmuseum.hu/pr...

cím | Ludwig Múzeum - Kortárs Művészeti Múzeum

Térkép

Filmvetítés és beszélgetés

Waliczky Tamás Tom Tomiczky kalandjai című, és Pálos György Let The Dragon Out című filmjét tekinthetik meg a programon részt vevők. A vetítés előtt Készman József beszélget az alkotókkal.

 

 

PROGRAM:

  • Beszélgetés az alkotókkal.

Résztvevők:
Waliczky Tamás, médiaművész, egyetemi tanár, 2019-ben a Velencei Biennále Magyar Pavilonjának kiállítója
Pálos György, filmrendező, egyetemi tanár
Moderátor:
Készman József, a Ludwig Múzeum Kiállítási és Tudományos Főosztályának vezetője
Szervező:
Szepesi Anna, művészettörténész

 

  • Filmvetítés

Waliczky Tamás: Tom Tomiczky kalandjai, 2011 (41 min)
Az animációs film költői életkép az alkotó valós élete alapján, amelyben csak az úton levés állandó. Tom Tomiczky a művész avatárja, aki Karlsruhetól kezdve Velencén át Hongkongig közlekedik a világban, miközben különböző - hol vicces, hol elgondolkodtató – helyzetekbe bonyolódik. Ismerős, ikonikus helyszínek tűnnek fel a munkában, amelyek között Tom Tomiczky tart kapcsolatot. A film az álomszerű jelenlét köztes zónájában jelenít meg összefüggéseket, találkozásokat – többek között saját magával: az alkotó jellegzetes, szakállas-baseballsapkás karakterével.

Pálos György: Let the Dragon Out, 2018, (dokumentumfilm, 74 perc)
Ali egy magyar filmrendező (több mint 50, ősz haj, még nem teljesen kopasz), aki már nem készít filmeket. A kérdés az, hogy mi történt vele? Egy nap telefonhívást kap Hongkongból, és úgy dönt, hogy választ talál a Mong Kokben a 37. emeleten feltett kérdésre.

 

A programon való részvétel ingyenes.

Jótanács

Az ikOn oldalain elhelyezett hirdetésekkel (bannerekkel) a kortárs képzőművészeti események nagyobb látogatottsága érdekében végzett munkát támogatja!

az ikOn médiaajánlata

ISBN K�nyv+Gal�ria