esemény
Művészettörténeti Szabadegyetem X. | Gimesy Péter | Hegyvidék Galéria

megnyitó | 2019. junius 4. 18:00

web | https://www.facebook.com/event...

cím | Hegyvidék Galéria, 1126 Budapest, Királyhágó tér 10.

Térkép

Művészettörténeti Szabadegyetem X.


A XX. század második felének magyar művészete


Az európai modernizmust követő, absztrakciót képviselő művészek jelentették sokáig a tiltott irányt az államilag támogatott és hivatalosnak tekintek szocreál stílushoz képest. Az előadás mindkét stílus képviselői közül válogat, bemutatásra kerülnek Lossonczy Tamás, Korniss Dezső, Román György, Kondor Béla és Félegyházi László művei. Az elmúlt évtizedek művészetéből az egyszerre jelenlévő rengeteg stílus és irányzat közül az előadó azokra a művészekre koncentrál, akik egy-egy speciális technikát alkalmazó művükkel újat tudtak hozni a magyar művészet történetében. Az előadás kitér Pauer Gyula, Paizs László, Jovánovics György és Imre Mariann munkáira.
Előadó: Gimesy Péter művészettörténész, filozófus


Ülőhelyet a már korábban regisztráltak számára tudunk biztosítani. Újabb jelentkezőket csak várólistára tudunk felvenni. Érdeklődni a +36 1 225-7160-as telefonszámon, valamint az info@hegyvidekgaleria.hu e-mail címen lehetséges.
A részvétel ingyenes.

Jótanács

Az ikOn oldalain elhelyezett hirdetésekkel (bannerekkel) a kortárs képzőművészeti események nagyobb látogatottsága érdekében végzett munkát támogatja!

az ikOn médiaajánlata