esemény
TATAI ERZSÉBET TÁRLATVEZETÉSE A SIGNAL CÍMŰ SZLOVÁK KIÁLLÍTÁSBAN | Tatai Erzsébet | Ludwig Múzeum - Kortárs Művészeti Múzeum

megnyitó | 2019. junius 15. 16:00

web | https://www.ludwigmuseum.hu/pr...

cím | Ludwig Múzeum - Kortárs Művészeti Múzeum

Térkép

Tatai Erzsébet művészettörténész tárlatvezetése a SIGNAL című szlovák kiállításban.

A SIGNAL című kiállítás a szlovák képzőművészet születését és útját követi az 1960-as évek közepétől napjainkig. Azt a tágabb kontextust mutatja be, amelyben a szlovák konceptuális művészet a hatvanas évek közepén létrejött, hangsúlyozva ennek a vizuális szemléletnek a továbbélését az egymást követő művészgenerációkon át.

 

Tatai Erzsébet
Művészettörténész, az MTA Bölcsészettudományi Központja Művészettörténeti Intézetének tudományos főmunkatársa. Fő kutatási területe a kortárs és modern magyar művészet, a vizuális kultúra és a feminizmus. A Bartók 32 Galéria majd a Műcsarnok Kiállítási Osztályának vezetője volt. Több mint 200 tanulmányt és cikket publikált, tanulmányköteteket szerkesztett. Tanított az ELTE-n, a MOME-n, a Képzőművészeti Egyetemen, jelenleg a Budapesti Metropolitan Egyetem docense. Könyvei: Művészettörténeti ismeretek (2002), Neokonceptuális művészet Magyarországon a kilencvenes években (2005), Mondd, hogy szeretsz… Koronczi Endréről (2013), Marianne Csáky (2014), A lehetetlen megkísértése. Alkotó nők – esszék, tanulmányok. a kortárs magyar művészetről (2019).

 

 

A tárlatvezetés magyar nyelvű. Részvétel kiállítási belépővel vagy bérlettel lehetséges.

Jótanács

Ha egy időpontra kattint, akkor az ikOn megmutatja, hogy erre a napra milyen eseményeket regisztráltak.

ISBN K�nyv+Gal�ria