esemény
Tárlatvezetés > Egy olyan világban, ahol nincsenek tények, ott csak a jóság marad | Cséfalvay András | Trafó Galéria

megnyitó | 2019. április 26. 18:00

web | https://trafo.hu/kiseroprogram...

cím | Trafó Galéria

Térkép

2019. április 26-én, pénteken este 18 órától Cséfalvay András tart tárlatvezetést Egy olyan világban, ahol nincsenek tények, ott csak a jóság marad című egyéni kiállításán. A kiállítás május 19-ig látogatható.

Az esemény ingyenes, minden érdeklődőt szeretettel várunk!

 

Cséfalvay András: Egy olyan világban, ahol nincsenek tények, ott csak a jóság marad

2019. ÁPR. 5 - MÁJ. 19.

Cséfalvay András alternatív történetmesélésen alapuló művészeti gyakorlatában a tudás és a nyelv működésének új perspektíváit, valamint a tudomány valóságértelmezésünkre tett hatásait keresi. Videóiban a legkülönbözőbb élő és élettelen entitásoknak kölcsönöz hangot; valós történelmi személyeknek, tárgyaknak, dinoszauruszoknak, vagy akár egy távoli bolygóról érkező nagykövetnek.

A Trafó Galériában bemutatott legújabb videó-műveiben különböző vallásos, babonás és a tudomány területén belül egymásnak ellentmondó megközelítések jelennek meg. Cséfalvay lazán vált nézőpontot a különböző paradigmák között annak érdekében, hogy rátaláljon a jelen megértéséhez vagy a jövő elképzeléséhez az adott szituációban leghatékonyabbnak bizonyuló eszközre.

Cséfalvay András (1986) Pozsonyban él és dolgozik. Festészeti és matematikai tanulmányai után 2015-ben szerzett doktori fokozatot a Szlovák Képzőművészeti Egyetemen. 2009-ben elnyerte az Oskár Čepan-díj fődíját. Műveivel legutóbb az Óbudai Társaskör Galériában látható egyéni kiállítása (2018) vagy az OFF-Biennále Budapest keretében rendezett Repülő kajak című kiállításon (2017) találkozhatott a hazai közönség.

Támogató: NKA, Káli Kövek, Szlovák Intézet - Budapest

További információ a kiállításról: https://trafo.hu/trafo_galeria/andras_csefalvay

 

Jótanács

Ha egy névre vagy címre kattint az artRoll oldalakon, akkor az ikOn kilistázza, hogy az adott személy vagy esemény hol fordul elő az ikOn oldalain.