esemény
Supermoon | Ábel Tamás | Inda Galéria

kurátor | Kozma Zsolt

megnyitó | 2019. április 17. 18:00

a kiállítást megnyitja | Kozma Zsolt

a kiállítás bezárása | 2019. május 31.

A legfiatalabb, harminc év alatti művészgeneráció már nemzetközileg is elismert tagja, Ábel Tamás munkáiból nyílik kiállítás az INDA Galéria Projektszobájában – nem sokkal az előtt, hogy májusban a világ egyik vezető üvegművészeti központjában, a Corning Museum of Glass-ban (CMoG) rendezett nagyszabású tárlaton képviseli majd egyedüli magyarként a hazai szcénát.
 
Itt mindjárt ki kell emelnünk, hogy Ábelt minden valószínűség szerint a CMoG sem csupán az üveg bámulatos színvonalú kezeléséért válogatta be a kiállításra, s az INDA-beli anyagból is nyilvánvaló, hogy a fiatal alkotó területe nem az üvegdizájn, hanem a konceptuális kortárs képzőművészet. És bár az üveg a domináns médiuma, aminek tulajdonságai, megmunkálásának lehetőségei, határai és izgalmai meghatározzák Ábel művészi nyelvét, a mostani tárlaton is teljes természetességgel lép a videó és a kiállítás címét adó fotográfia felé, felmutatva az inherens kapcsolódásokat.
 
A Projektszoba terében a művész több, különböző időkben (2015 – 2019) és eltérő technikai megoldásokkal készült sorozatából láthatunk darabokat. Magukat a sorozatokat ő maga témák szerint, és azokkal összefüggésben formai jegyek alapján is csoportosítja. A nagy témák a Tolerancia, a Világűr/Tér és a Szeretet/Szerelem, de ezeken kívül (és belül) találunk kisebb tematikus egységeket is. Míg a technikai-formai megoldások tehát jellemzően azonosak maradnak egy-egy témán belül, a fogalmi határok átjárhatók – szemantikai kapcsolódások, összefüggések mutatkoznak meg az egyes művek és csoportok között.
Jótanács

Az ikOn adatbázisába feltöltött események az artRoll oldalakon azonnal láthatóvá válnak.

ISBN K�nyv+Gal�ria