esemény
Hétköznapi galaxisok | Deim Balázs | műtárgy.com

megnyitó | 2019. április 12. 18:00

a kiállítást megnyitja | Surányi Mihály, Kollmann Szilvia

web | https://www.facebook.com/event...

a kiállítás bezárása | 2019. május 18.

cím | Kubik Coworking

Térkép

Deim Balázs eddigi munkáiban is alapvetően a minket körbevevő térrel foglakozott. Már a első sorozataitól erre koncentrált. Említhetjük ezek sorában a nagy feltűnést keltett Surveillance System projektet, vagy a Panel sorozatot, de említhetnénk itt akár a Minimalt is.
A Space sorozat, amiből ennek a kiállításnak az anyagát válogattuk már nem a közvetlen környezettel, hanem valami egészen sajátosan megváltozottal, az űrrel foglalkozik.
Eltelt ötven év azóta, hogy az ember a Holdra lépett és a heroikus küldetésekből már csak az emlék maradt. A pionírok, akiket emberek milliói kísértek figyelemmel a fekete-fehér televíziókon, történelemmé lettek. A valamikor hősök, gazdag űrturistáknak adják át a helyüket.
Az űr mára már megtelt katonai, telekommunikációs, GPS jeleket szolgáltató és agrár műholdakkal. Egy-egy rakétával akár egy tucat műholdat is a pályára lehet állítani. A jelenlétük sokkal jobban átszövi az életünket, mint a hétköznapokban gondolnánk.
Ennek a hétköznapivá válásnak és a galaxisok tiszteletet parancsoló végtelenségének a feszültségéből keletkeznek Deim Balázs művei.
Ő sem akarja, hogy a galaxisok megadják magukat.

Helyszín: KUBIK Coworking, Budapest, Jászai Mari tér 5-6.
Megnyitó időpontja: 2019. április 12. 18 óra
Látogatható: 2019. április 13 és május 18. között, hètköznaponkènt 9:00 ès 18:00 között.
A kiállítást megnyitja: Surányi Mihály, a Fotóművészet magazin főszerkesztője és Kollmann Szilvia a mutargy.com ügyvezetője

Jótanács

Az ikOn artKomm levelek nem mindenben helyettesítik a postai meghívókat, de az ikOn használatával intézményenként átlagosan 4 havonta sprólható meg annyi papír, amennyi egy fa életét jelent(het)i.