esemény
Hagyomány és divat: gyógyító utazás önmagunkhoz | Quack Gongjoo, Ro Juhyun, Shin Jaeho | Koreai Kulturális Központ

kurátor | Kim Jiyeong

megnyitó | 2019. március 29. 18:00

a kiállítást megnyitja | Choe Kyoo Sik

web | http://hungary.korean-culture....

a kiállítás bezárása | 2019. junius 28.

cím | Koreai Kulturális Központ

Térkép

Önismereti és divattörténeti utazásra hív a Koreai Kulturális Központ

Önmagunk felfedezésére hív a koreai divat hagyományát bemutató április 1-jén nyíló tárlat a Koreai Kulturális Központban. A kiállítás kísérőeseménye egy tradicionális koreai eszközökkel dolgozó művészetterápiás workshop lesz.

Dél-koreai művészek személyes élményein keresztül mutatja be a tradicionális öltözködési kultúrát a budapesti Koreai Kulturális Központ április 1-jén nyíló „Hagyomány és divat: gyógyító utazás önmagunkhoz” tárlata.

Quack Gongjoo grafikus, művészetterapeuta és Ro Juhyun divattervező, divatelmélet szakember különféle médiumokkal, a vonalhúzás aktusán keresztül vallanak önismereti és gyógyulási útjukról.  A művészek a tradicionális koreai viselet, a hanbok újraértelmezésére tesznek kísérletet, a ruha jellegzetességeire, különösképpen annak vonalvezetésére koncentrálva. A kiállítás arra keresi a választ, hogy miként fejeződik ki az ’én’ a ’ruhákban’, valamint az installációk és a művészetterápia eszközeivel vizsgálja az önismereti úthoz kapcsolódó érzéseket, személyközi viszonyokat. A páros kiállításra rendhagyó módon egy, a műtárgyakra reflektáló alkotás is bekerült. Shin Jaeho médiaművész videóinstallációját Quack Gongjoo és Ro Juhyun munkái inspirálták.

A Koreai Kulturális Központ feladatai közül kiemelkedik a hagyományos koreai kultúra megismertetése a magyar közönséggel. 2018-ban a Koreai konyha: a fermentált ételek története az erjesztési eljárásokkal és az onggi edényekkel, a Linked Views kiállítás pedig egy koreai és magyar textilfestő munkáin keresztül a két nép mondavilágával foglalkozott. Jelen kiállítás a koreai kultúra másik alapdarabját mutatja be. A tárlat merőben új szemszöge segít közelebb kerülnünk ahhoz, hogy megértsük, mit jelent a hanbok kulturális öröksége a ma élő koreaiak számára.

A kiállítás kísérőeseménye Quack Gongjoo március 30-i művészetterápiás workshopja, amelyen a résztvevők koreai hanji papír, selyem és más tradicionális koreai eszközök segítségével készíthetik el saját alkotásukat.

A kiállítás 2019. április 1-től - június 28-ig látogatható, hétfőtől péntekig 12.30 és 20 óra között a Koreai Kulturális Központban. A tárlatra a belépés ingyenes. 

A március 29-i megnyitó zártkörű esemény, részvételi szándékát az rsvp@koreaikultura.hu-n jelezze. 

Jótanács

Az ikOn archívumában az összes 2000. januárja óta feltöltött esemény megtalálható.
archívum