esemény
Gaál Kata: Iskolapélda | Gaál Kata | Várfok Galéria

megnyitó | 2019. március 27. 18:30

a kiállítást megnyitja | Vékony Délia

web | http://www.varfok-galeria.hu/k...

a kiállítás bezárása | 2019. május 4.

cím | VÁRFOK PROJECT ROOM 1012 Budapest, Várfok u. 14.

Térkép

A Várfok Project Room következő kiállításán ismételten egy fiatal tehetség, Gaál Kata mutatkozik be. Iskolapélda című egyéni tárlatán a látogatók a művész legújabb munkáiból tekinthetnek meg egy izgalmas válogatást.

Gaál Kata (1984, Budapest) 2017-ben végzett a Magyar Képzőművészeti Egyetem képgrafika szakán; még ebben az évben elnyerte a III. Óbudai Képzőművészeti Tárlat fődíját. Munkáival sokak figyelmét felkeltette, az Élesdi Művésztelep és a Budapest Art Mentor tagjaként már számos csoportos és több egyéni kiállításon is szerepeltek alkotásai. A közönség találkozhatott vele többek között a budapesti Műcsarnokban, az Art Market Budapesten, a Miskolci Galériában vagy legutóbb az YBL Budai Kreatív Ház Felfedezők című tárlatán.


Gaál kísérletező, autonóm szemléletmódú alkotó, aki fiatal kora ellenére jellegzetes képi világot alakított ki. Sajátos kollázs- és montázstechnikájával a legkülönbözőbb anyagokat (pl. viasz, fa, szövetdarabok) építi be aprólékosan kidolgozott alkotásaiba. Részletgazdag, reliefszerű felületeket hoz létre nagyméretű fatábláin, amikre legújabb alkotásain LED fényeket, plüssállatot és egy játszótéri hintaló-formát is ráapplikált.


Munkáit legtöbbször saját tapasztalatai ihletik, így műveiben aktuális, mindenkit érintő kérdésekkel foglalkozik. Legújabban fontos témaként jelenik meg a társadalmi és nemi szerepek változásaival összefüggő sztereotípiák világa, azon belül is a nők helyzetének vizsgálata, a párkapcsolati viszonyok, öltözködés, érvényesülés vagy éppen a gyerekvállalás kérdéskörét járva körül. Gaál egyszerű hétköznapi jelenetekkel vagy éppen szimbolikus retró csúszdákkal és mobiltelefonjainkat nyomkodó anyukák jelképes alakjaival fogalmaz meg társadalomkritikát.

Jótanács

Az ikOn archívumában az összes 2000. januárja óta feltöltött esemény megtalálható.
archívum