esemény
ARTIST TALK - BARABÁS ZSÓFI ÉS NEMES MÁRTON AZ IPARTERV50+ KIÁLLÍTÁSON | Barabás Zsófia, Nemes Márton | Ludwig Múzeum - Kortárs Művészeti Múzeum

megnyitó | 2019. március 24. 15:00

web | https://www.ludwigmuseum.hu/pr...

cím | Ludwig Múzeum – Kortárs Művészeti Múzeum

Térkép

A Ludwig Múzeum új sorozatában Barabás Zsófi és Nemes Márton mutatkozik be.

Mindketten az Iparterv-generációnál veszik fel a fonalat, nagyon sok szálon kötődnek a hazai festészeti hagyományhoz, viszont bátran lépik át a konvencionális mester-tanítvány viszony kereteit.

 

Barabás Zsófi az organikus, geometrikus absztrakt festészet egyik legkonzekvensebb hazai képviselője. Tanult Japánban a Tókiói Császári Képzőművészeti Egyetemen, Németországban és Angliában. DLA tanulmányai során Keserü Ilona Színerő kurzusai felszabadító erővel hatottak rá. Közös kiállítása volt Bak Imrével, akitől a geometrikus absztrakt kompozíció fegyelmezettségét sajátította el.

 

Nemes Márton generációjának egyik legeredetibb, legígéretesebb alkotója, a Chelsea College of Arts mesterképzésén tanult, jelenleg Londonban él. Folyamatos technikai kísérletezésével, a műfaji határok átlépésével szüntelenül feszegeti a festészet materiális és szellemi határait. Hencze Tamással közös kiállításán a Deák Erika Galériában a festészet és a képalkotás válságát tematizáló spaniferes képeivel aratott átütő sikert.

 

JEGYVÁSÁRLÁS

Jótanács

Ne elégedjen meg az artKomm levelek olvasásával! Az ikOn weboldalán sokkal több információt talál az eseményekről.

ISBN K�nyv+Gal�ria