esemény
ARTIST TALK - BARABÁS ZSÓFI ÉS NEMES MÁRTON AZ IPARTERV50+ KIÁLLÍTÁSON | Barabás Zsófia, Nemes Márton | Ludwig Múzeum - Kortárs Művészeti Múzeum

megnyitó | 2019. március 24. 15:00

web | https://www.ludwigmuseum.hu/pr...

cím | Ludwig Múzeum – Kortárs Művészeti Múzeum

Térkép

A Ludwig Múzeum új sorozatában Barabás Zsófi és Nemes Márton mutatkozik be.

Mindketten az Iparterv-generációnál veszik fel a fonalat, nagyon sok szálon kötődnek a hazai festészeti hagyományhoz, viszont bátran lépik át a konvencionális mester-tanítvány viszony kereteit.

 

Barabás Zsófi az organikus, geometrikus absztrakt festészet egyik legkonzekvensebb hazai képviselője. Tanult Japánban a Tókiói Császári Képzőművészeti Egyetemen, Németországban és Angliában. DLA tanulmányai során Keserü Ilona Színerő kurzusai felszabadító erővel hatottak rá. Közös kiállítása volt Bak Imrével, akitől a geometrikus absztrakt kompozíció fegyelmezettségét sajátította el.

 

Nemes Márton generációjának egyik legeredetibb, legígéretesebb alkotója, a Chelsea College of Arts mesterképzésén tanult, jelenleg Londonban él. Folyamatos technikai kísérletezésével, a műfaji határok átlépésével szüntelenül feszegeti a festészet materiális és szellemi határait. Hencze Tamással közös kiállításán a Deák Erika Galériában a festészet és a képalkotás válságát tematizáló spaniferes képeivel aratott átütő sikert.

 

JEGYVÁSÁRLÁS

Jótanács

Ha egy névre vagy címre kattint az artRoll oldalakon, akkor az ikOn kilistázza, hogy az adott személy vagy esemény hol fordul elő az ikOn oldalain.

ISBN K�nyv+Gal�ria