esemény
Záró tárlatvezetés > No abracadabra | Szinyova Gergő | Trafó Galéria

megnyitó | 2019. március 22. 18:00

web | https://trafo.hu/trafo_galeria...

cím | Trafó Galéria

Térkép

2019. március 22-én, pénteken este 18 órától Fenyvesi Áron kurátor és Szinyova Gergő képzőművész tartanak záró tárlatvezetést a No abracadabra című kiállításon. A kiállítás március 24-ig (vasárnap) látogatható.

Az esemény ingyenes, minden érdeklődőt szeretettel várunk!

 

Szinyova Gergő: No abracadabra
2019. február 9 - március 24.
kurátor: Fenyvesi Áron

Szinyova Gergő (1986) művészeti pályája közel egy évtizede az absztrakció festészeti nyelvének megújításáról szól. Szinyova absztrakciója a digitális képkorszak szülötte, a sokszorosítás és a nyomtatás különféle formái inspirálják, ciklusai a képek végtelennek tűnő áramlását is tematizálják. Műveiben a festészeti gesztusok egyediségét és relevanciáját konfrontálja a digitális kép végtelen reprodukálhatóságával. Ennek szellemében a Trafó Galériában bemutatott új festményei is tartalmaznak grafikai vizuális referenciákat és áthallásokat, kezdve a rizográfiai eljárás „színelcsúszásaitól” a szekvenciálisan visszatérő motívumokig.

Szinyova festményeit több magyar galéria is bemutatta az elmúlt években önálló kiállítások keretében: a Kisterem Galéria, az Art+Text és a Paksi Képtár is. A művésznek külföldön utoljára a Los Angeles-i Anat Ebgi Galériában volt egyéni kiállítása, csoportos kiállításon szerepelt a grazi Künstlerhausban, a Budapest Galériában és a nápolyi Annarumma Galériában.

További információ a kiállításról:
https://trafo.hu/trafo_galeria/gergo_szinyova

Jótanács

Az ikOn adatbázisába feltöltött események az artRoll oldalakon azonnal láthatóvá válnak.

ISBN K�nyv+Gal�ria