esemény
Fókuszban a szentendrei Vajda-gyűjtemény – Tárlatvezetés a Világok között – Vajda Lajos élete és művészete kiállításon | Bodonyi Emőke művészettörténész | Ferenczy Múzeumi Centrum

megnyitó | 2019. március 21. 17:00

web | http://www.muzeumicentrum.hu/f...

cím | Ferenczy Múzeum, 2000 Szentendre, Kossuth Lajos utca 5.

Térkép

Fókuszban a szentendrei Vajda-gyűjtemény Bodonyi Emőke művészettörténész tárlatvezetése a Világok között – Vajda Lajos élete és művészete kiállításon.

Belépőjeggyel látogatható.

Több mint két évnyi szakmai előkészítést követően 2018 novemberében megnyílt Szentendrén, a Ferenczy Múzeumban (Kossuth u. 5.) a Világok között – Vajda Lajos élete és művészete című nagyszabású kiállítás.

Az 1908–1941 között élt Vajda – a hazai művészettörténészek konszenzusos megítélése szerint – a modern magyar képzőművészet meghatározó, sokak szerint a legfontosabb képviselője, aki szorosan kötődött Szentendréhez. Eddigi legteljesebb – túlzás nélkül: nemzetközi jelentőségű – tárlatán mintegy százötven alkotását láthatja a közönség (köztük több művet első alkalommal). A tárlat előkészítését egy 2016 márciusában megalakult munkacsoport végezte Passuth Krisztina, Pataki Gábor, Radák Judit, Boros Lili, Petőcz György és Szabó Noémi részvételével.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk.

﹒﹒﹒

Az FMC eseményein kép- és videófelvétel készülhet. Részvételével Ön hozzájárul ahhoz, hogy az FMC a felvételeket közösségi média felületein és honlapján felhasználja. Hozzájárulását az info@muzeumicentrum.hu címen bármikor visszavonhatja.

Vajda Lajos: Szentendrei házak feszülettel, 1937
Tempera, montázs, karton, 46 x 63 cm
© Ferenczy Múzeumi Centrum, Szentendre
© Fotó: Deim Balázs/ FMC

Jótanács

Ne elégedjen meg az artKomm levelek olvasásával! Az ikOn weboldalán sokkal több információt talál az eseményekről.

ISBN K�nyv+Gal�ria