esemény
absolute love | georgi dimitrov | Három Hét Galéria

megnyitó | 2019. március 2. 19:00

a kiállítást megnyitja | maurer dóra

web | http://www.haromhet.hu/?dslc_p...

a kiállítás bezárása | 2019. március 23.

Az „absolute love” Georgi Dimitrov (1980) bolgár konkrét művész első egyéni kiállítása külföldön. A művész már nem idegen a magyar közönség számára, többször részt vett az OSAS Vasarely múzeumban rendezett kiállításain. A kiállításon mintegy 30 olajkép, ceruzarajz és digitális nyomat szerepel. A művek leginkább Dimitrov szabályrendszerének - ortogonális művészet – elmúlt öt évbeli fejlődését és a poszt-ortogonális fázisba érkezését követik nyomon, de a kiállításon látható néhány szabadon improvizált kompozíció is.

Az ortogonális művészet alapelvei a természet törvényeit követik, hely és idő szempontjából univerzálisak. Ezek az elvek követhetők vissza Dimitrov korábbi művein is, amelyeket „fejlődés a természettel szemben” (2010), „nulla növekedés” (2012), vagy „szisztematikus csökkenés” (2014) című egyéni kiállításain mutatott be. A művész egyetemi diplomáját politika tudományból szerezte (vuw, Új-Zéland, 2004), a művészet oktatási feladata, szerepe természetes számára. Azt állítja, hogy a művészetnek nemcsak a jelenlegi társadalmi jelenségeket kell tükröznie, hanem fenntartható megoldásokat is kell adnia az emberiség legnehezebb problémáira.

Jótanács

Ha egy névre vagy címre kattint az artRoll oldalakon, akkor az ikOn kilistázza, hogy az adott személy vagy esemény hol fordul elő az ikOn oldalain.

ISBN K�nyv+Gal�ria