esemény
A hálózatépítés stratégiái – olvasókör a Kassák Múzeumban II. | Nagy Kristóf | Kassák Múzeum

megnyitó | 2019. február 20. 17:00

web | https://www.facebook.com/event...

cím | 1033 Budapest, Fő tér 1. Zichy-kastély

Térkép

A hálózatépítés stratégiái – olvasókör a Kassák Múzeumban II.

Külső forradalmak, belső változások: a magyar művészet nemzetközi integrációja a ‘90-es években
 
Időpont: 2019. február 20., 17.00-19.00
Helyszín: Kassák Múzeum

Az olvasókört vezeti: Nagy Kristóf
A rendszerváltás sok szempontból rendezte újra a magyar művészeti mező struktúráit és hierarchiáit. Az 1990-es évekre felbomlottak az államszocializmus minden alkotót tömörítő művészeti szervezetei és megjelentek a nemzetközi művészeti hálózatokba való intenzívebb, de jellemzően alárendelt csatlakozás lehetőségei. Ezeket a folyamatokat a 'kurátori fordulatnak” is nevezett globális jelenség pedig csak felerősítette. Ezen az alkalmon a rendszerváltás utáni magyar művészeti világ nemzetközi integrációja lesz fókuszban nem felejtve azt sem, hogy ez a történet sem 1989-cel kezdődött.

Az olvasókörön a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Kérjük, hogy részvételi szándékát legkésőbb 2019. február 10-ig jelezze a kassakmuzeum@pim.hu e-mail címen egy “Olvasókör regisztráció” tárgyú levélben.

A Kassák Múzeum Aktív ábrák: kapcsolatépítési stratégiák az avantgárd hálózatokban című időszaki kiállítása azt vizsgálja, hogy az 1920-as évek első felében az avantgárd művészeti és irodalmi folyóiratok szerkesztői milyen stratégiákat alkalmaztak a nemzetközi kapcsolatok építésében és működtetésében. A kiállításhoz tervezett olvasókör célja, hogy a témához kapcsolódó esettanulmányok segítségével a legfontosabb elméleti-történeti szakirodalom közös feldolgozásával ugyanezt a kérdést a kortárs magyar (művészeti) közegben is megvizsgálja.

További alkalmak:

3. alkalom A rezidens művész: nemzetközi hálózatépítés a kortárs művészetben
Időpont: 2019. március 20., 17.00–19.00
Az olvasókört vezeti: Zsámboki Miklós

fotó: Simon Zsuzsanna

Jótanács

Ha az ikOn működésében bármilyen problémát észlel az ikOn 4.0-ra való átállás következtében, kérjük azonnal jelezze az ikon@ikon.hu e-mail címen!

A problémákat igyekszünk a legrövidebb idő alatt kijavítani.

ISBN K�nyv+Gal�ria