esemény
Take Me Dancing | Turay Balázs fotókiállítása és könyvbemutatója | FUGA Budapesti Építészeti Központ

megnyitó | 2018. december 7. 18:00

a kiállítást megnyitja | Havas Gábor szociológus

web | http://fuga.org.hu/take-me-dan...

a kiállítás bezárása | 2019. január 7.

cím | FUGA Budapesti Építészeti Központ

Térkép

„Homok, por, és téglahalmok tetején gázolok, mindazon, ami egykor valakinek az otthona volt. A szobák között könnyed léptekkel járok, ki és be a fürdőszobából, szinte erőfeszítés nélkül jutok be a konyhába. A lábam alatt guruló, táncoló téglák azonban némi óvatosságra intenek. Bűntudattal tölt el behatolnom ezekbe az otthonokba, mintha talán el akarnék venni valamit. Amikor belépek egy lakásba, nem csak valakinek a tulajdonába hatolok be, hanem az álmaiba, családok beszélgetéseibe, vitákba, gyűlöletbe, féltékenységbe, vágyba, éhezésbe, önfeladásba. Rossz érzésem van amiatt, hogy magammal viszem ezeket a képeket. Fehér, középosztálybeli vagyok, aki a fényképezőgépét útlevélként használja, és ahelyett, hogy kézzel fogható segítséget nyújtana, még pont ő az, aki elvesz valamit.“

A miskolci Számozott utcákból a 2014-es kényszerkilakoltatások óta tartó elvándorlással foglalkozó Take Me Dancing című fotósorozat elsőként a brüsszeli Európai Parlamentben került bemutatásra. A képek Budapestre érkezve, azonos címmel térspecifikus installáció részeivé válnak.

A kiállítás és a fotóalbum létrejöttét Jávor Benedek európai parlamenti képviselő és a Zöldek/ Európai Szabad Szövetség  támogatta.
Külön köszönet Németh Dániel fotóriporternek a kiállításon szereplő drónfelvétel elkészítéséért.

Jótanács

Ha egy intézmény nevére kattint, akkor az ikOn megmutatja az intézmény adatait és azt, hogy milyen események lesznek ebben az intézményben.

ISBN K�nyv+Gal�ria