esemény
OFF-MŰHELY Budapest előadás-sorozat > Molnár Edit: Egy dialogikus intézmény felé | Molnár Edit | OFF-Biennále Budapest

megnyitó | 2018. november 9. 17:00

web | https://offbiennale.hu/off-muh...

cím | Nagy Lumen (Bp., VIII. Horánszky utca 5.)

Térkép

OFF-MŰHELY Budapest előadás-sorozat >> Molnár Edit: Egy dialogikus intézmény felé

2018/11/09 17:00 - 19:00
Helyszín: Nagy Lumen (Bp., VIII. Horánszky utca 5.)
Az előadás nyelve magyar. A program ingyenes, minden érdeklődőt szeretettel várunk!


Molnár Edit, az oldenburgi Edith-Russ-Haus társigazgatója, kurátor, budapesti előadásában az elmúlt három év projektjeiből válogatva szeretné a művészeti közintézmények lehetséges szerepét vizsgálni a jelen politikai és kulturális kontextusában. Az intézményt, melyet kurátori tevékenysége révén elképzel, Bassam el Baroni egyiptomi teoretikus Chantal Mouffe kritikai olvasatában bevezetett poszt-agonisztikus helyeként írná le, amely inkább dialógust, mintsem konfliktust generál, és nem a versenyhelyzetet látja a politikai és kulturális produktivitás letéteményesének.


Molnár Edit 1998-2005 között a Fiatal Képzőművészek Stúdiója Egyesületben dolgozott, kezdetben mint egyesületi titkár, majd 2000-2005-ig, a Stúdió Galéria vezetőjeként. 2005 és 2007 között a Műcsarnok kurátora, 2007-2009-ig pedig a kairói Contemporary Image Collective nevű független, non-profit intézmény igazgatója. 1998-ban diplomázott művészettörténészként a budapesti ELTE-n, majd 2005-ben a Bölcsészettudományi Kar Esztétika tanszékén. 2002-ben az amszterdami De Appel kurátori programjának résztvevője. Az oldenburgi Edith-Russ-Házat 2015 óta vezeti Marcel Schwierinnel közösen.

 

OFF-Műhely Budapest: A Summa Artium új New Community Fund programja keretében az OFF inkubációs programot indít 30 év alatti fiataloknak. A program keretében egy Budapestet tematizáló művészeti produkció megvalósulását támogatjuk a résztvevők számára rendezett workshopokkal, konzultációkkal, előadásokkal és anyagi eszközökkel. Az OFF-Műhely részeként nyilvános előadásokat is szervezünk, amelyek egyben betekintést engednek külföldön dolgozó magyar szakemberek munkájába is.

 

További információ az OFF-Műhely Budapestről és a további nyilvános előadásokról: https://offbiennale.hu/off-muhely

Jótanács

Az ikOn oldalain elhelyezett hirdetésekkel (bannerekkel) a kortárs képzőművészeti események nagyobb látogatottsága érdekében végzett munkát támogatja!

az ikOn médiaajánlata