esemény
FOLYAMATOS MÚLT | NEMES CSABA | Knoll Galéria

megnyitó | 2018. szeptember 6. 19:00

web | http://www.knollgaleria.hu

a kiállítás bezárása | 2018. november 10.

cím | Knoll Galéria Budapest

Térkép

Nemes Csaba ´90-es években készült fotósorozatai közül több már ismertté vált, közülük az Időtlen a Ludwig Múzeum (Budapest), a Lopott homlokzatok pedig a Pompidou Centre (Párizs) gyűjteményének része.

Folyamatos múlt című munkájáról a művész így ír:

1996-ban egy rezidencia-programon vettem részt Hollandiában, ahol találkoztam egy holland barátommal, akinek volt egy nagyon szép kis archívuma sok-sok régi fotóalbumból.

Itt találtam rá egy ´50-es és ´60-as évekből származó, a helyi létet tükröző anyagra, emellett pedig egy ugyanebből az időszakból származó magyar fotókönyvre is. Igazi felfedezés volt, hogy mennyire hasonlóak a két különböző országban készült képek, sőt néha szinte ugyanolyanok, mind a kompozíciót, mind a témát, mind a szemlélet-módot tekinve. Bár a fotók ideológiai háttere épp ellentétes volt, a kor vizuális trendjei meghatározóbbak voltak, mint a hideg háború időszakának gondolkodás-módja.
A hasonló fotókból párokat alakítottam ki, egymás mellé helyezve őket, s az eredményt saját felvételeimmel dokumentálva. Ezzel a módszerrel készült a sorozat.

A kiállítás a Gallery Weekend Budapest során, 2018. szeptember 8-9-án is megtekinthető 12-től 18 óráig.

Jótanács

Az ikOn archívumában az összes 2000. januárja óta feltöltött esemény megtalálható.
archívum

GODOT palyazat