esemény
III. TEXHIBITION | Lengyel, magyar és román textilművészek kiállítása | FUGA Budapesti Építészeti Központ

kurátor | Szigeti Szilvia, Radnóti Tamás

megnyitó | 2018. szeptember 6. 18:00

a kiállítást megnyitja | Csomay Zsófia építész, A megnyitót tárlatvezetés követi a kiállító tervezők részvételével.

web | http://fuga.org.hu/iii-texhibi...

a kiállítás bezárása | 2018. szeptember 28.

cím | FUGA Budapesti Építészeti Központ

Térkép

Kiállítók: Csíkszentmihályi Réka, Fülöp Luca, Kanics Márta, Horváth Evelin, Kónya Kinga,
Labus Lili, Liksay Anna, Lőrincz V. Gabi, Molnár Viktória, Regős Anna, Ruttka Andrea, Söptei Eszter, Szabó Zsuzsi, Szigeti Szilvia

Vendégkiállítók: Agnieszka Pasierska, Magda Paszewska – Longstory(PL) és Alexandra Lazarescu, Alexandra Petrache – Halfdrop (RO)

A TEXHIBITION 2016 óta minden évben különböző generációkhoz tartozó textiltervezők és textilgyártók együttműködésével valósul meg. Szigeti Szilvia Ferenczy Noémi-díjas textiltervező (Eventuell Galéria) 2015-ben kezdeményezte a projektet, amely a Radnóti Tamás belsőépítésszel közösen szervezett Határtalan Design kiállítások szerves része lett. Korábban a Bálnában, tavaly óta immár második alkalommal önálló kiállításként láthatja a közönség a FUGA-ban.
A projekt fő célja, hogy hosszú távú hagyományt teremtsen, összehozza a különböző generációhoz tartozó tervezőket és gyártókat, felhívja a textiles, az építész és a belsőépítész szakma, valamint a textil iránt érdeklődő közönség figyelmét a korábban vezető szerepet betöltő ágazatra, tervezőire és a benne rejlő kreatív lehetőségekre. Az idei kollekcióban jacquard bútorkárpitokat, dekorációs anyagokat, transzfernyomással kivitelezett ún. “black out” textileket láthat a közönség.

A 2018. évi TEXHIBITION projektben résztvevő kivitelezők:  Aste Bútorszövet és Lakástextil – Meritum Kft., Csárda Tex Kft., Rovitex Hungária Kft.

Jótanács

Ha egy intézmény nevére kattint, akkor az ikOn megmutatja az intézmény adatait és azt, hogy milyen események lesznek ebben az intézményben.