esemény
Családi napok | Kozma után szabadon | Műcsarnok

megnyitó | 2018. szeptember 29. 10:30

web | https://www.facebook.com/event...

cím | Műcsarnok Előadóterem

Térkép

Családi napok – Kozma után szabadon

a BKSzC Kozma Lajos Faipari Szakgimnáziuma szervezésében

Műcsarnok, Előadóterem

2018. szeptember 29-30., 10:30 – 13:00

Kreatív élményt nyújtó DIY workshop a Műcsarnokban, Kozma Lajos építész, belsőépítész, bútortervező, grafikus összművészeti látásmódjának szellemében.

Az alkotni vágyó gyerekek és felnőttek Kozma motívumvilágát felhasználva készíthetnek fajátékokat, ékszereket vagy akár ülőbútort is.

A KOZMA KLASSZIK | A Budapesti Műhely és Kozma Lajos c. kiállítás kísérőprogramja.

Belépés: aznapi kiállítási jeggyel

KOZMA EMLÉKÉV 2018
Kozma Lajos építész-iparművész, grafikus és művészeti oktató halálának 70. évfordulójára szervezett programsorozat
az Iparművészeti Múzeum, a Műcsarnok, a Magyar Építészeti Múzeum és Műemlékvédelmi Dokumentációs Központ és a BKSzC Kozma Lajos Faipari Szakgimnáziuma együttműködésében

további programok:

KOZMA KLASSZIK
A Budapesti Műhely és Kozma Lajos
Műcsarnok, Kamaraterem
2018. szeptember 5. – december 2.
A kiállítás a világhírű építész, belsőépítész és bútortervező Kozma Lajos alkotói pályájának alakulását meghatározó és hírnevét megalapozó Budapesti Műhely működését, illetve Kozma ez időben végzett grafikusi-könyvművészi tevékenységét mutatja be.
A Budapesti Műhely egy olyan egyedülálló vállalkozás volt a múlt század elejének Magyarországán, amely az igényes kézműipar megtartásával, Kozma Lajos kivételes alkotói képessége révén számtalan kimagasló kvalitású lakberendezési tárggyal gazdagította a magyar otthonkultúrát és iparművészetet.


KOZMA Konferencia
Műcsarnok, Előadóterem
2018. október 8–9.
A Műcsarnok-beli kiállításhoz kapcsolódó konferencia a Design Hét egyik kiemelt eseménye lesz. Az első nap témája Kozma Lajos rendkívül gazdag és sokszínű életműve. Az előadások az alkotó pályáját a Lajta Béla irodájában eltöltött éveitől a Budapesti Műhelyen és jelentős grafikai művek létrehozásán túl az art decóval ötvözött ún. Kozma-barokkon át egészen a látványos modernista villák, üzletek és bérházak korszakáig követik végig. A szervezők a második napot a Kozma számára mindig nagyon fontosnak tartott szakoktatás témájának szentelik. Céljuk a design ízlésformáló és gazdasági értékteremtő szerepének, a művészeti (szak)képzés és a kézműipari hagyományok jelentőségének hangsúlyozása. Az előadók az iparművészeti szakoktatásban a közelmúltban történt változásokról beszélnek és bemutatják a legfrissebb szakmai sikereket, követendő példákat.


KOZMA Nyitott Műhely
DIY workshopok Kozma szellemében
A DesignHét programja
a BKSzC Kozma Lajos Faipari Szakgimnáziuma szervezésében

A BKSzC Kozma Lajos Faipari Szakgimnáziumában:
2018. október 10. 16:00 – 19:00
2018. október 12. 16:00 – 19:00
Kortárs design bútorkiállítás és kreatív élményt nyújtó DIY workshopok a Budapesti Komplex SzC Kozma Lajos Faipari Szakgimnáziumában.
A Download Design bútoraiból nyílt kiállítás megtekintése mellett az alkotni vágyók Kozma Lajos építész, belsőépítész, bútortervező, grafikus összművészeti látásmódjának szellemében, Kozma motívumvilágát felhasználva készíthetnek fajátékokat, ékszereket és Download Design gyerekbútorokat szerelhetnek össze.

A Műcsarnok Előadótermében:
2018. október 11. 17:00 – 19:30
Kreatív élményt nyújtó DIY workshop a Műcsarnokban, Kozma Lajos építész, belsőépítész, bútortervező, grafikus összművészeti látásmódjának szellemében.
Az alkotni vágyó gyerekek és felnőttek Kozma motívumvilágát felhasználva készíthetnek fajátékokat, ékszereket vagy akár ülőbútort is.

Jótanács

Az ikOn archívumában az összes 2000. januárja óta feltöltött esemény megtalálható.
archívum

ISBN K�nyv+Gal�ria