esemény
Kurátori tárlatvezetés a Mattis Teutsch kiállításon | Mattis Teutsch János | Kassák Múzeum

megnyitó | 2020. augusztus 13. 17:00

web | http://www.kassakmuzeum.hu/ind...

cím | Kassák Múzeum, 1033 Budapest, Fő tér 1.

Térkép

A nyár végéig nyitva tartó Mattis Teutsch – Avantgárd és konstruktív realizmus című kiállításunkon Bárdi Sára kurátorasszisztens tart vezetést.

Mattis Teutsch János (1884–1960) munkássága a huszadik század első évtizedeinek expresszionizmusával összefüggésben vált ismertté. A brassói művészt az első világháború idején Kassák Lajos fedezte fel a magyar avantgárd számára, grafikái meghatározták a budapesti MA folyóirat arculatát, és Kassák önálló kiállításokon is szerepeltette alkotásait. Mattis Teutsch a húszas évek első felében a kelet-közép-európai avantgárd mozgalom egyik nemzetközi hírnevű művésze lett. Később a művészettörténet-írás fókuszába is életművének ez a szegmense került, az 1930-as évek végétől haláláig tartó időszakban készített munkáira kisebb figyelem irányult.
A Kassák Múzeum kiállítása Mattis Teutsch kései művészetéhez kínál új olvasatot. Miklós Szilárd kurátor romániai és magyarországi múzeumokból, magángyűjteményekből és családi hagyatékokból főként olyan műveket válogatott, amelyeket a közönség eddig még nem látott.

Regisztráció: kassakmuzeum@pim.hu
A tárlatvezetésen regisztráció után, múzeumi belépőjegy váltásával lehet részt venni, harmadik kerületi lakosoknak ingyenesen.

 

Jótanács

Ne elégedjen meg az artKomm levelek olvasásával! Az ikOn weboldalán sokkal több információt talál az eseményekről.

Besny� �va -- Szem�lyes t�vols�g