esemény
Kurátori tárlatvezetés a Mattis Teutsch kiállításon | Mattis Teutsch János | Kassák Múzeum

megnyitó | 2020. augusztus 13. 17:00

web | http://www.kassakmuzeum.hu/ind...

cím | Kassák Múzeum, 1033 Budapest, Fő tér 1.

Térkép

A nyár végéig nyitva tartó Mattis Teutsch – Avantgárd és konstruktív realizmus című kiállításunkon Bárdi Sára kurátorasszisztens tart vezetést.

Mattis Teutsch János (1884–1960) munkássága a huszadik század első évtizedeinek expresszionizmusával összefüggésben vált ismertté. A brassói művészt az első világháború idején Kassák Lajos fedezte fel a magyar avantgárd számára, grafikái meghatározták a budapesti MA folyóirat arculatát, és Kassák önálló kiállításokon is szerepeltette alkotásait. Mattis Teutsch a húszas évek első felében a kelet-közép-európai avantgárd mozgalom egyik nemzetközi hírnevű művésze lett. Később a művészettörténet-írás fókuszába is életművének ez a szegmense került, az 1930-as évek végétől haláláig tartó időszakban készített munkáira kisebb figyelem irányult.
A Kassák Múzeum kiállítása Mattis Teutsch kései művészetéhez kínál új olvasatot. Miklós Szilárd kurátor romániai és magyarországi múzeumokból, magángyűjteményekből és családi hagyatékokból főként olyan műveket válogatott, amelyeket a közönség eddig még nem látott.

Regisztráció: kassakmuzeum@pim.hu
A tárlatvezetésen regisztráció után, múzeumi belépőjegy váltásával lehet részt venni, harmadik kerületi lakosoknak ingyenesen.

 

Jótanács

Ha az ikOn működésében bármilyen problémát észlel az ikOn 4.0-ra való átállás következtében, kérjük azonnal jelezze az ikon@ikon.hu e-mail címen!

A problémákat igyekszünk a legrövidebb idő alatt kijavítani.

Besny� �va -- Szem�lyes t�vols�g