esemény
KACSÓ FUGECU grafikus- és festőművész kiállítása | Kacsó Fugecu | Szerbtemplom Galéria

megnyitó | 2019. junius 1. 17:00

a kiállítást megnyitja | Széchy Beáta grafikus, képzőművész, a dallasi Magyar Kulturális Centrum alapítója

web | http://www.flipsnack.com/heghe...

a kiállítás bezárása | 2019. julius 25.

Kacsó Fugecu (Marosvásárhely, 1952 -)
Szülővárosában érettségizett 1971-ben a Művészeti Líceumban. A kolozsvári Ion Andreescu Képzőművészeti Főiskola grafika szakán végzett, rajztanár lett Korondon, majd a szebeni nyomdánál vállalt grafikusként munkát. 1984-ben jött az anyaországba, ahol 1991-ben alapító tagja volt a MAMŰ-nek.
Hosszú időn keresztül érleli az alkotásait, gondolkodik, szemlélődik, keres, társít, a néző elé tárja az indulás pillanatát, aztán a végeredményt. Látható a terv, az ötlet, amelyből megszületik a mű, ennek okán azt érezhetjük, kicsit mi is részesei vagyunk az alkotói folyamatnak. Talán nem is járunk messze az IGAZságtól.
Bár grafikus, festményeket és installációkat is készít.
Nyitott a misztikumra, a mágiára, a pszichoanalízisre, a keleti kultúrára és a természet és ember kölcsönhatására; mindezeken keresztül keresi az "Egész"-séges, alkotó énjét. Minden munkája, alkotása és művészi tevékenysége középpontjában ennek szellemisége, szellemi töltése áll. Performanszaiban és installációiban a katarzisra törekszik. Kedvelt, szimbolikus tartalmú motívumai a szem, a nap, a mag, a molekuláris szerkezetek, a fa, a sátor (jurta), a kötél, bürök, bambusz, természetes raffia (mint vonal) a (száraz)kenyér, a levegővel telített (papír) zacskó,léggömb, a természet kreatúrái (mákgubó, gránátalma).  
Jótanács

Ha egy névre vagy címre kattint az artRoll oldalakon, akkor az ikOn kilistázza, hogy az adott személy vagy esemény hol fordul elő az ikOn oldalain.

ISBN K�nyv+Gal�ria