esemény
Ludwig Lounge – A sárkány gyomrában | Filmvetítés és beszélgetés az alkotókkal | Waliczky Tamás, Pálos György | Ludwig Múzeum - Kortárs Művészeti Múzeum

megnyitó | 2019. junius 13. 17:30

web | https://www.ludwigmuseum.hu/pr...

cím | Ludwig Múzeum - Kortárs Művészeti Múzeum

Térkép

Filmvetítés és beszélgetés

Waliczky Tamás Tom Tomiczky kalandjai című, és Pálos György Let The Dragon Out című filmjét tekinthetik meg a programon részt vevők. A vetítés előtt Készman József beszélget az alkotókkal.

 

 

PROGRAM:

  • Beszélgetés az alkotókkal.

Résztvevők:
Waliczky Tamás, médiaművész, egyetemi tanár, 2019-ben a Velencei Biennále Magyar Pavilonjának kiállítója
Pálos György, filmrendező, egyetemi tanár
Moderátor:
Készman József, a Ludwig Múzeum Kiállítási és Tudományos Főosztályának vezetője
Szervező:
Szepesi Anna, művészettörténész

 

  • Filmvetítés

Waliczky Tamás: Tom Tomiczky kalandjai, 2011 (41 min)
Az animációs film költői életkép az alkotó valós élete alapján, amelyben csak az úton levés állandó. Tom Tomiczky a művész avatárja, aki Karlsruhetól kezdve Velencén át Hongkongig közlekedik a világban, miközben különböző - hol vicces, hol elgondolkodtató – helyzetekbe bonyolódik. Ismerős, ikonikus helyszínek tűnnek fel a munkában, amelyek között Tom Tomiczky tart kapcsolatot. A film az álomszerű jelenlét köztes zónájában jelenít meg összefüggéseket, találkozásokat – többek között saját magával: az alkotó jellegzetes, szakállas-baseballsapkás karakterével.

Pálos György: Let the Dragon Out, 2018, (dokumentumfilm, 74 perc)
Ali egy magyar filmrendező (több mint 50, ősz haj, még nem teljesen kopasz), aki már nem készít filmeket. A kérdés az, hogy mi történt vele? Egy nap telefonhívást kap Hongkongból, és úgy dönt, hogy választ talál a Mong Kokben a 37. emeleten feltett kérdésre.

 

A programon való részvétel ingyenes.

Jótanács

Ha egy névre vagy címre kattint az artRoll oldalakon, akkor az ikOn kilistázza, hogy az adott személy vagy esemény hol fordul elő az ikOn oldalain.

ISBN K�nyv+Gal�ria