esemény

ÖNKÉNYES MINTAVÉTEL – interjúprojekt

mini etnográfiai interjúk pályakezdő kurátorokkal/művészetközvetítőkkel

Minden szakmának megvannak a maga rákfenéi. A hazai kulturális mezőt- és azon belül a képzőművészeti szcénát – az utóbbi években számtalan szimbolikus és konkrét veszteség érte, ami a működési módok/cselekvési stratégiák újragondolására kényszeríti a kulturális termelésben résztvevőket. A belső feszültséget azonban nem csak az állami kultúrpolitika szorítása okozza, hanem számos globálisan értelmezhető strukturális tényező is alakítja.
Az audio installációba rendezett interjúk azt próbálták feltérképezni, hogy a mezőből önkényesen kiemelt fiatal szereplők milyen háttérrel érkeztek és miként integrálódnak ebbe a közegbe, miként formálták őket a különböző művészetelméleti képzések, mennyire reflektálnak a társadalmi pozíciójukra, a „megszorítások” és külső kényszerek milyen irányokat jelölhetnek ki számukra, mennyire kritikusak a megörökölt helyzettel szemben.

MEGNYITÓ: május 27. / 19 óra
A kiállítás május 28-29-én 14:00 – 19:00 között látogatható.

INTERJÚALANYOK: Balázs Anna, Csiszár Mátyás, Don Tamás, Gadó Flóra, Juhász Anna, Kozma Eszter, Mucsi Emese, Muskovics Gyula, Nagy Kristóf, Őze Eszter, Pacsika Márton, Rechnitzer Zsófia, Soós Andi

A projekt Lődi Virág MOME média design mesterdiplomájának része. Témavezető: Erhardt Miklós

Jótanács

Ha egy névre vagy címre kattint az artRoll oldalakon, akkor az ikOn kilistázza, hogy az adott személy vagy esemény hol fordul elő az ikOn oldalain.

ISBN K�nyv+Gal�ria