esemény
EJTECH & MELKOVICS TAMÁS: AGE OF STRING | EJTECH (Esteban De La Torre & Kárpáti Judit Eszter), Melkovics Tamás | Horizont Galéria

megnyitó | 2024. április 17. 18:00

a kiállítást megnyitja | Megnyitó performansz: Sági Viktor (Jazzbois, Uffalo Steez, Vanis)

web | https://www.facebook.com/event...

a kiállítás bezárása | 2024. május 22.

cím | Horizont Galéria

Térkép

EJTECH & MELKOVICS TAMÁS: AGE OF STRING
2024. április 17 - május 22.
Megnyitó: 2024. április 17., 18:00 óra
Megnyitó performansz: Sági Viktor (Jazzbois, Uffalo Steez, Vanis)
A kiállítás látogatható: 2024. május 22-ig


Amíg a pengék túlélték az évezredeket, addig a zsinórok elrothadtak. Kőbalták és bronz nyílhegyek türelmesen várják, hogy az archeológusok feltárják őket, miközben megfeledkezünk a civilizáció szövetét összetartó hiányzó szálakról. Az AGE OF STRING az EJTECH művészduó (Kárpáti Judit Eszter, Esteban de la Torre) és Melkovics Tamás közös együttműködéséből született kiállítása.
~
EJTECH (Kárpáti Judit Eszter, Esteban de la Torre) művészduó fókuszában a materialitás, a technológia és az ember kapcsolata áll. Az anyagkutatás által vezérelve performatív installációkat, többcsatornás hangszobrokat és dinamikus textilfelületeket készítenek. Munkáik állandó fordítások a különböző hibrid anyagok, terek és hangok időbeliségei között. Személyes kozmológiájuk eleme az új materializmus filozófiája, a szómaesztétika, a holonikus elméletek és a technospiritualizmus.


https://ejtech.studio
https://www.instagram.com/ejtech.cc


Melkovics Tamás képzőművészeti munkájának kiindulópontja a játék; az a szabad gondolkodásmód, ami szorosan összefonódik a gyerekkort meghatározó viselkedésmóddal, tanulási metódussal. Folyamatosan szemlélődő, kutató, nyitott magatartással, a hagyományos szobrászati alapokat ugródeszkaként használva dolgozik. Szobrászati eszköztára nyitott, kísérletező. Munkái megalkotásában lényeges szerepet kap a személyes megfogalmazásmód, az intuíció. Emlékek, érzések, technikai kérdések és tapasztalatok mentén haladva alkotja meg szobrait. Munkáiban kísérletet tesz a szobrászat statikus, zárt alapjainak feloldására. Jeleket, karaktereket, jelentéstartalommal bíró és absztrakt formák csoportjait hozza létre. Ezekből az elemekből épít fel, rendez át, bont le és épít újra változó méretű kompozíciókat, egyfajta dialógust fenntartva folyamatosan változó fizikai világunkkal.


https://www.tamasmelkovics.com
https://www.instagram.com/tamas.melkovics

Jótanács

Az ikOn adatbázisába feltöltött események az artRoll oldalakon azonnal láthatóvá válnak.